10 dolda tricks & amp; Funktioner i VLC Media Player (2019)

 10 dolda tricks & amp;  Funktioner i VLC Media Player (2019)

[dropcap]W[/dropcap]Alla vet mycket vÀl att VLC Àr en av de mest populÀra gratis mediaspelarna som anvÀnds över hela vÀrlden. Men om det Àr den du anvÀnder regelbundet, slÄr jag vad om att det sÀkert finns nÄgra dolda funktioner som du inte har utforskat förrÀn nu. DÀrför, om VLC Media Player Àr den spelare du anvÀnder regelbundet, glöm inte att notera dessa dolda knep och funktioner som du förmodligen inte kÀnner till.

10 dolda tricks och funktioner i VLC Media Player (2019)

VLC Àr en av de mest populÀra fria mediaspelarna som anvÀnds över hela vÀrlden. Men om det Àr den du anvÀnder regelbundet, slÄr jag vad om att det sÀkert finns nÄgra dolda funktioner som du inte har utforskat förrÀn nu. Som vi kommer att visa dig nÄgra av dem sÄ att du fÄr ut det mesta av det.

Den vÀlkÀnda VLC-mediaspelaren Àr en av de lÀngsta och starkaste Open Source-mediaspelarna som för nÀrvarande finns gratis pÄ internet, och det Àr ocksÄ en av de viktigaste för var och en av de plattformar som den Àr tillgÀnglig för .

LĂ€s ocksĂ„: Topp 5 bĂ€sta VPN för Spotify – Avblockera och fĂ„ tillgĂ„ng till Spotify

I Windows, utan att gÄ lÀngre, har positionerat sig som det mest föredragna alternativet för anvÀndare att ersÀtta Windows 10 native media player. Av den anledningen kommer du att hitta det mycket anvÀndbart att kÀnna till nÄgra smÄ knep för VLC-mediaspelaren som du inte kÀnner till.

Eftersom den vĂ€lkĂ€nda VLC-mediaspelaren har fĂ„tt berömmelse för sin anvĂ€ndarvĂ€nlighet och mĂ„ngsidighet att spela praktiskt taget alla ljud- och videoformat. Det bĂ€sta av allt Ă€r att du kan göra det utan att behöva installera codecs eller tillĂ€gg för att fĂ„ det. Ja, det Ă€r ett ”redo att spela” -verktyg med spĂ€nnande förmĂ„gor och dolda funktioner.

DÀrför Àr anvÀndningen av denna mÄngsidiga mediaspelare inte begrÀnsad till dess förmÄga att reproducera allt som lÀggs framför, det döljer ocksÄ nÄgra extraordinÀra funktioner i hylsan som kommer att vara mycket mer anvÀndbara Àn du tror. SÄ nu, utan att slösa mycket tid, lÄt oss komma igÄng och utforska hela listan som vi har nÀmnt nedan.

Konvertera ljud- eller videofiler till andra format

Ett av de bÀsta knep som du hittar för VLC Àr att det lÄter dig konvertera videor och musik till andra filformat utan att installera nÄgot extra verktyg eller programvara. Följaktligen följ bara stegen nedan för att göra det.

Öppna först VLC Media-menyn och vĂ€lj alternativet Konvertera. Klicka sedan pĂ„ LĂ€gg till i filfliken i den nya rutan och vĂ€lj den fil som du vill konvertera. I avsnittet InstĂ€llningar vĂ€ljer du helt enkelt det filformat som du vill konvertera din fil till. Efter steget ovan, i avsnittet Destination, kommer det att visa var den nyligen konverterade filen kommer att sparas. Klicka bara pĂ„ Start-knappen för att konvertera dina video- eller ljudfiler till andra format.

Skapa ett pussel med dina videor

VLC Media Player döljer ocksÄ nÄgra nyfikna och underhÄllande spel ocksÄ. En av dem Àr möjligheten att skapa ett pusselspel med en video och sedan montera det för att slutföra bilden. Följaktligen följ nu bara stegen som nÀmns nedan för att göra det.

Först och frĂ€mst hĂ„ller du bara “Ctrl + E” pĂ„ tangentbordet för att komma till avsnittet Effekter och filter. VĂ€lj nu helt enkelt fliken Geometri i det hĂ€r avsnittet och markera rutan Spelpussel. Efter ovanstĂ„ende steg i instĂ€llningarna kan du se antalet rader och kolumner för att bestĂ€mma antalet bitar du mĂ„ste slutföra. NĂ€r du har anvĂ€nt önskade instĂ€llningar fĂ„r du ditt pussel redo att spela. Det Ă€r det nu du Ă€r klar.

Spelar ofullstÀndiga och komprimerade filer

VLC Media Player lÄter dig ocksÄ spela alla typer av ljud- och videoformat och inte bara att Àven den kan spela upp en video nÀr filen Àr ofullstÀndig eller komprimerad. DÀrför, för att se dem helt enkelt dra den tillfÀlliga filen för nedladdningen till VLC Media Player-fönstret och den kommer automatiskt att spela upp den tillfÀlliga filen.

Samma sak hÀnder med videoklippen som kommer till dig i ett komprimerat filformat som Zip-, RAR- och till och med ISO-filer. SÄ istÀllet för att packa upp den för att spela upp filen, dra helt enkelt den komprimerade filen direkt till VLC Media Player-fönstret och dekomprimerar den och spelar upp den automatiskt Ät dig.

Skicka innehÄll till din Chromecast

En av de mest efterlÀngtade funktionerna i VLC Media Player Àr stödet för att skicka innehÄll till andra externa enheter som Chromecast. För att göra detta mÄste du dock ha en av dessa enheter perfekt installerade och konfigurerade för att kunna ta emot innehÄll frÄn andra enheter som finns i samma Wi-Fi-nÀtverk.

Först och frÀmst, se till att skÀrmen dÀr du har anslutit Chromecast Àr pÄ och redo att ta emot innehÄllet. För att skicka innehÄll frÄn vilken dator som helst till din Chromecast med VLC Media Player, gÄ bara till avsnittet Uppspelning i VLC Media Player. VÀlj sedan helt enkelt Processor-alternativet i avsnittet Uppspelning. Nu kan du se ett brandvÀggsfönster som indikerar att du ska ansluta till en extern enhet. Acceptera helt enkelt skÀrmen som visar att anslutningen Àr sÀker. Nu i rullgardinsmenyn för processoralternativet ska namnet pÄ din Chromecast visas. Det Àr det nu du Àr klar.

TillÀmpa filter och effekter pÄ dina videor

Ett annat av de mest anvÀndbara knep för VLC Media Player Àr det som lÄter dig förbÀttra kvaliteten pÄ dina videor och ljudfiler.

Som med detta trick kan du helt enkelt Àndra spelarens bildinstÀllningar för att öka ljusstyrkan för en video som inte spelades in med lÀmplig exponering, eller öka fÀrgmÀttnaden nÄgot sÄ att du helt enkelt kan förbÀttra kvaliteten pÄ din fil.

Öppna först VLC Media Player-fliken och vĂ€lj alternativet Effekter och filter. VĂ€lj nu alternativen Ljudeffekter eller Videoeffekter beroende pĂ„ vilken typ av innehĂ„ll du vill redigera. DĂ€refter markerar du rutan Bildjustering pĂ„ fliken Essential för att aktivera kontrollerna för fĂ€rg, ljusstyrka och kontrast. Nu kan du helt enkelt justera eller Ă€ndra alternativen för att göra Ă€ndringar efter dina behov. Det Ă€r det nu du Ă€r klar.

LĂ€gg till externa undertextsfiler

Om du gillar filmer i originalversionen men ibland gÄr vilse med dialoger pÄ andra sprÄk Àr ett bra alternativ att anvÀnda undertexter för att hjÀlpa dig i dialoger som du inte förstÄr. Men hÀr Àr problemet att inte alla videor integrerar undertexterna pÄ ditt önskade sprÄk, för att lösa detta problem tillÄter VLC ocksÄ att lÀgga till externa undertextsfiler.

Det enklaste sÀttet att integrera externa undertexter i dina videor Àr att placera videofilen och undertextsfilen (SRT) i en och samma mapp. BÄda filerna mÄste ha exakt samma namn. NÀr VLC Media Player börjar spela upp videon kommer den automatiskt att upptÀcka att det finns en fil med undertexter och visa dem. Men om du inte gillar ovanstÄende metod, oroa dig inte, eftersom du ocksÄ kan göra detsamma genom att dra undertextsfilen direkt till VLC Media Player-fönstret medan videon spelas. Och inte bara att Àven du kan lÀgga till dem med VLC Media Player Subtitle-menyn och klicka pÄ LÀgg till undertexter.

Styr VLC frÄn vilken webblÀsare som helst

En annan funktion som gör den vÀlkÀnda och mest anvÀnda VLC Media Player till en av de bÀsta video- och ljudspelarna Àr möjligheten att fjÀrrstyra VLC Media Player via webblÀsaren.

GÄ först till menyn Verktyg och vÀlj alternativet InstÀllningar. I det nedre hörnet av instÀllningsrutan, i avsnittet Visa instÀllningar, markerar du rutan Alla för att visa alla konfigurationsalternativ. Visa nu grÀnssnittsalternativen i sidopanelen och klicka pÄ HuvudgrÀnssnitt för att markera rutan Webb. GÄ tillbaka till sidopanelen för att visa alla de viktigaste grÀnssnittsalternativen och klicka pÄ Lua-grÀnssnittet. I dessa alternativ för grÀnssnitt, visa bara listan över grÀnssnittsmodul och vÀlj Lua Interpreter för att komma Ät dess konfiguration. I Lua HTTP-avsnittet skapar du ett lösenord för att komma Ät VLC Media Player-grÀnssnittet och klickar pÄ Spara för att tillÀmpa de nya instÀllningarna. NÀr konfigurationen Àr klar startar du bara om VLC Media Player och tillÄter anslutningen i den brandvÀggslÄda som sannolikt kommer att visas. Nu för att styra spelaren frÄn webblÀsaren mÄste du helt enkelt komma Ät frÄn vilken annan enhet som helst genom att skriva IP-adressen till den dator som spelar upp innehÄllet följt av anslutningsporten i webblÀsarens adressfÀlt. Det Àr det nu du Àr klar.

Visa och ladda ner YouTube-videor

Detta Àr förmodligen ett av de mest populÀra och anvÀndbara knep för VLC Media Player eftersom det lÄter dig titta pÄ YouTube-videor eller strömma andra videor frÄn andra plattformar pÄ din dator utan att öppna respektive webbplats, eftersom allt du kan göra i VLC-mediet endast spelare.

Dessutom lÄter det dig ladda ner videon som du ska spela, sÄ VLC Media Player blir ett nödvÀndigt verktyg för att ladda ner YouTube-videor pÄ det snabbaste och sÀkraste sÀttet. Följaktligen följ bara stegen som vi har nÀmnt nedan för att göra det.

Först och frĂ€mst gĂ„ till YouTube helt enkelt för att kopiera webbadressen till videon som du vill titta pĂ„ eller ladda ner. Starta eller öppna helt enkelt VLC Media Player. Öppna nu helt enkelt Media-menyn för att vĂ€lja alternativet Öppna nĂ€tverksplats. Efter ovanstĂ„ende steg kommer du nu att fĂ„ en ruta dĂ€r du mĂ„ste klistra in webbadressen till videon som du har kopierat tidigare, klicka sedan helt enkelt pĂ„ Enter-knappen och klicka nu helt enkelt pĂ„ Spela. Det Ă€r det nu du Ă€r klar.

Om du nu vill ladda ner videon följer du bara stegen nedan.

Medan YouTube-videon spelas upp pĂ„ VLC Media Player hĂ„ller du helt enkelt CTRL + J-knappen pĂ„ tangentbordet för att komma Ă„t codec-informationen. Dubbelklicka nu bara pĂ„ innehĂ„llet som visas i avsnittet Plats för att markera allt och kopiera dessa kommandon. Efter steget ovan öppnar du bara en webblĂ€sare och klistrar in kommandona i adressfĂ€ltet, sĂ„ laddas videon omedelbart in i webblĂ€saren. Klicka nu bara pĂ„ höger musknapp pĂ„ videon och vĂ€lj att spara video som … helt enkelt för att spara den pĂ„ din dator. Det Ă€r det nu du Ă€r klar.

Lyssna pÄ radio frÄn Internet

I VLC-mediaspelaren kan du ocksÄ lyssna pÄ radiostationerna som finns tillgÀngliga pÄ Internet. Följaktligen följer du stegen i detta trick som vi nÀmner nedan för VLC Media Player.

Anslutningen till online-radioerna frÄn VLC Media Player utförs frÄn sidopanelen i spellistans ruta som kan visas genom att trycka pÄ tangentbordsgenvÀgen CTRL + L. alternativ som samlar ett stort antal radiotjÀnstkÀllor. Klicka bara pÄ det hÀr alternativet sÄ visas listan över alla tillgÀngliga stationer. Och inte bara att Àven du kan ocksÄ anvÀnda sökfÀltet som Àr tillgÀngligt högst upp för att hitta den du letar efter. Det Àr det nu du Àr klar.

Spela in en del av videon

I VLC Media Player kan du ocksÄ spela in en del av en stor video medan den spelas. Och detta kan vara ett utmÀrkt alternativ för nÀr du vill redigera videon, men du vill inte komplicera den enkla proceduren genom att bara installera en videoredigerare pÄ din dator.

För att genomföra detta trick av VLC Media Player mÄste du helt enkelt trycka pÄ inspelningsknappen som visas nÀr du visar de avancerade kontrollerna för VLC Media Player. Gör sedan bara ett klick för att börja spela in den videodel som du vill behÄlla, och nÀr du har gjort klickar du bara pÄ samma knapp för att stoppa inspelningen. Efter detta sparas en ny videofil som innehÄller den del av den inspelade videon i videomappen i Mina dokument.

SÄ, vad tycker du om det hÀr? Dela helt enkelt alla dina Äsikter och tankar i kommentarsektionen nedan. Och om du gillade den hÀr artikeln, glöm inte att dela den hÀr artikeln med dina vÀnner och familj.