13 prylar som din smartphone har “dödat”

13 prylar som din smartphone har

Vet du att vÄra smartphones hade dödat nÄgra prylar? Smartphone har gjort mÄnga andra enheter överflödiga och sÀtter dem pÄ grÀnsen till utrotning. HÀr Àr de 13 enheter som inte behövs eftersom vi har smarttelefonen.

13 prylar som din smartphone har “dödat”

Tja, vi lever just nu i en generation dÀr vÄra smartphones Àr mer Àn en kraftfull dator som vi har i fickan. Numera stöder smartphones olika typer av verktyg för alla syften.

Vi kan utföra de olika uppgifterna pÄ vÄra smartphones som att kalla till en hytt för att gÄ till jobbet, bestÀlla mat, lÀsa nyheter och hÄlla kontakten med vÄra vÀnner. Men vet du att vÄra smartphones hade dödat nÄgra prylar?

Smartphone har gjort mÄnga andra enheter överflödiga och sÀtter dem pÄ grÀnsen till utrotning. HÀr i den hÀr artikeln kommer vi att lista nÄgra enheter som inte behövs eftersom vi har smartphones:

# 1 MP3-spelare

Mp3-spelare

Innan smartphones har vi MP3-spelare. Numera erbjuder smartphones massivt internt och externt lagringsutrymme vilket Àr tillrÀckligt med utrymme för lagring av obegrÀnsad musik. Det finns fÄ appar tillgÀngliga i Androids Google play store eller i iOS app store som lÄter anvÀndare lyssna pÄ musik utan att ladda ner dem.

# 2 GPS-navigationssystem

GPS-navigationssystemGPS-navigationssystem

Mycket ofta mÀnniskor kÀmpar för att hitta vÀgbeskrivning. NÀr GPS-navigationssystemet har anlÀnt till marknaden, hade det dödat för Äldrande papperskartor. Nu kommer smartphones med GPS-anlÀggningar. SÄ mÀnniskor behövde inte lÀngre ett separat GPS-navigationssystem.

# 3 Digitala kameror

Digital kamerorDigital kameror

Att ha med sig en digitalkamera i fickformat ansÄgs vara en cool sak en gÄng. Smartphones har dock ersatt de digitala kamerorna eftersom vÄr smarttelefonkamera idag erbjuder ett pro-lÀge som lÄter anvÀndare justera nÀstan alla instÀllningar som finns tillgÀngliga i fickformat digitalkamera. Vi kan ocksÄ ta exemplet pÄ iPhone 7 Plus, rapporter hÀvdar att iPhone 7 Plus kan klicka pÄ bÀttre foton jÀmfört med DSLR.

# 4 Radio

RadioRadio

Dessa dagar Àr borta dÀr folk brukade höra FM eller radio. Tja, mÀnniskor anvÀnder fortfarande RADIO-funktionen pÄ sin smartphone. Emellertid har den gamla goda radion som en enhet blivit helt utrotad.

# 5 VĂ€ckarklocka

VĂ€ckarklockaVĂ€ckarklocka

Kommer du ihÄg de dagar dÄ alarmet gick pÄ morgonen och du vaknade? VÀckarklockan har inte gÄtt men smartphones ersÀtter dem gradvis. Numera vÀljer mÀnniskor att stÀlla in larm pÄ sin telefon eftersom det lÄter anvÀndare stÀlla in flera larm pÄ specifika veckodagar.

# 6 Titta

  Kolla pÄKolla pÄ

Analog klocka har nu blivit ett modeaccessoar. Du kommer att trÀffa mÀnniskor som bÀr en klocka, men ÀndÄ kontrollerar de tiden pÄ sin smartphone. Numera anvÀnds smartphones för att göra massor av saker och att kontrollera tiden Àr en av dem. SÄ, smartphones ersÀtter ocksÄ den analoga klockan.

# 7 MinirÀknare

KalkylatorKalkylator

Om vi ​​tittar omkring hittar vi bara minirĂ€knare i en livsmedelsbutik eller i skolan / college. För den dagliga berĂ€kningen Ă€r mĂ€nniskor inte lĂ€ngre beroende av dem eftersom det Ă€r mycket bekvĂ€mare att komma Ă„t en app snarare Ă€n att bĂ€ra en annan enhet.

# 8 Mi-Fi-routrar

Mi-Fi-routrarMi-Fi-routrar

Tja, Mi-Fi-routrar Àr i grunden en bÀrbar hotspot. Dessa enheter Àr anvÀndbara om du bara har en mobildataplan och en grupp mÀnniskor med bÀrbara datorer. Men smartphones har nu mobil hotspot som lÄter dig dela internetanslutning med dina vÀnner direkt frÄn sjÀlva telefonen. SÄ, Mi-Fi-routrar Àr en annan sak som din smartphone hade dödat.

# 9 HandhÄllna spelmaskiner

HandhÄllna spelmaskinerHandhÄllna spelmaskiner

Vi mÄste erkÀnna att det idag finns mÄnga spel tillgÀngliga i Google Play Store och iOS App Store. FörestÀll dig dock nÀr vi har fÀrre val i spelavsnittet. SÄ Android- och iOS-enheter hade ocksÄ dödat behovet av handhÄllna spelmaskiner.

# 10 Röstinspelare

RöstinspelareRöstinspelare

Sony Àr ett av de mest populÀra företagen som fortfarande tillhandahÄller röstinspelare. Tja, röstinspelare Àr inte helt döda. Vi kÀnner dock inte behovet av extra röstinspelare nÀr vi har en inbyggd röstinspelningsapp tillgÀnglig pÄ Google Play Store och iOS App Store.

# 11 Blixtljus

BlixtljusBlixtljus

Tja, Flash Light som ocksÄ kallas Torchlight Àr en annan gadget som ersÀtts av vÄr smartphone. Kommer du ihÄg dessa dagar? NÀr vi litade pÄ en ficklampa för att besöka mörka platser? NÄvÀl, de dagarna Àr lÄngt borta, och vi anvÀnder nu telefonens kamerablixt för att komma in pÄ de mörka platserna.

# 12 Armbandsur

ArmbandsurArmbandsur

Armbandsur Ă€r en annan gadget som hade ersatts av en smartphone. Till och med anvĂ€ndningen av smartklockor Ă€r i den avtagande fasen och det beror pĂ„ vĂ„ra smartphones. Speciellt om du Ă€r under 30 Ă„r kommer du förmodligen att anvĂ€nda din smartphone som en klocka. Även om klockor Ă€r skrymmande och kĂ€nns tunga pĂ„ handen tvingar det dig inte att ladda ofta.

BĂ€rbara videospelare

BĂ€rbara videospelareBĂ€rbara videospelare

Tja, nÀr kinesiska mediaspelare avancerar till den indiska marknaden fick de gynnsamma betyg och krav frÄn anvÀndarna. Men vid den tiden var smartphones inte sÄ avancerade. Men borden har vÀnt nu och bÀrbara videospelare Àr för lÀnge borta. Nu vÀljer anvÀndare smartphones för att titta pÄ sina föredragna videor.

SÄ det hÀr Àr de sju enheterna som inte behövs eftersom vi har smarttelefonen. Om du har nÄgot att lÀgga till i listan, lÀmna en kommentar i kommentarfÀltet nedan.