3D-utskrift för att rÀdda liv

3D-utskrift för att rÀdda liv

dÀr 3d-utskrivning det Àr utan tvekan en av de innovationer som har den bredaste horisonten under denna period. Med det kan du uppleva oÀndliga möjligheter, och du kan inte lÄta bli att vara glad nÀr projekt uppstÄr som syftar till att anvÀnda ny teknik för att förbÀttra livslÀge mÀnsklig.

LÄS OCH: Osteoid, 3D-utskrift och ultraljud för att lĂ€ka snabbare frĂ„n frakturer

Oxfam, en humanitÀr förening som syftar tillutrotning av fattigdom, meddelade ett partnerskap med 3D-utskriftsplattformen MyMiniFactory för ett uppdrag i Libanon, för att hitta ett utskrivbart system som tillÄter att tvÀtta hÀnderna med minimalt slöseri med vatten för att minska risken för sjukdom bland syriska flyktingar som finns i landet.

Projektet ger det nÄgon kan ladda upp din idé till webbplatsen: MyMiniFactory vÀljer de bÀsta och skickar dem till Oxfam, som efter utskrift testar dem i fÀltet och föreslÄr förbÀttringar.

Uppenbarligen verkar idén i den omedelbara framtiden kanske opraktisk: att bara fokusera pÄ ett objekt, undrar man om det inte skulle ha varit lÀttare att köpa tvÀttsystemet direkt snarare Àn utrusta de olika uppdragen med en 3D-skrivare att producera det pÄ plats, men genom att bredda horisonten kan du börja uppfatta potential av den utvecklingen. Med tillkomsten av 3D-skrivare a lÄg kostnadfaktiskt kan föremÄl som Àr nödvÀndiga för att förbÀttra nÄgon aspekt av livet vara tillgÀngliga Àven i de mest missgynnade omrÄdena tack vare möjligheten till enstaka produktion utan att behöva vÀnta pÄ att stora humanitÀra verk flyttas.

GATA: Engadget