80 000 kodade videor laddade upp till YouTube

80 000 kodade videor laddade upp till YouTube

Röda rektanglar, blÄ rektanglar och monotonljud cyklar i elva sekunder. Detta Àr receptet för tiotusentals video- laddas upp till YouTube-profilen. NÀr de nÄr totalt 80 000 videor, med ett genomsnitt pÄ 400 per dag och totalt 236 timmar, har dessa klipp vÀckt nyfikenhet hos mÄnga internetanvÀndare.

LÄSA OCKSÅ: Oculus VR tĂ€nker pĂ„ ett virtuellt onlinespel för en miljard mĂ€nniskor

Ända sedan den första som mĂ€rkte fenomenet publicerade han en artikel om det har det varit en följd av teorier: frĂ„n det kodade meddelandet som lĂ€mnats av utomjordingar till datavirus utom kontroll. Nu behandlar Ă€ven andra tidningar Ă€rendet.

De pÄstÄs tillskrivas dessa videor till Isaul Vargas, en utvecklare som enligt tidningen skulle ha publicerat dem efter en konferens. Den misstÀnkta förnekar emellertid nÄgon anslutning och teoretiserar i sin tur att klippen kan vara enkla tester för multimediauppspelningsenheter.

Under tiden har hon hittat avvikelser i tvĂ„ videor. I det första, endast synligt för franska anvĂ€ndare och efter betalningen av 1,99 €, visas ett klipp av tecknade filmer, medan det andra, förutom de vanliga rektanglarna och ljuden, visas ett nattfoto av Eiffeltornet och ett ansikte i sex sekunder omöjlig att skilja. För att göra den sista videon Ă€nnu mer nyfiken, en kommentar av Webdriver Torso: “Matei Ă€r mycket intelligent”.

Uppenbarligen varje försök att kontakta igenom Youtube det gick förgÀves och vissa saker Àr vÀldigt fÄ. Konspirationsteoretiker och alienologer, alltid i spetsen för sÄdana frÄgor, kommer att ha nÄgot att prata om, Ätminstone sÄ lÀnge de bakom denna enorma samling videor ger direkta förklaringar.

Gata