9 år med att bygga en kärnreaktor i en tidsfördröjningsvideo (video)

9 år med att bygga en kärnreaktor i en tidsfördröjningsvideo (video)

När vi pratar om något extremt komplicerat använder vi ofta en jämförelse kärnteknik: otillgänglig för de flesta är förståelsen för formler och maskiner som rör detta område symbolen för en kontinuerlig och krävande applikation.

L√ĄS OCH: Stormens sk√∂nhet i en tidsf√∂rdr√∂jning

Denna tidsfördröjningsvideo kommer, om nödvändigt, att stärka denna anslutning ännu mer: den visar en tidsperiod på nästan tio år som krävs för montering av Wendelstein 7-X, modern kärnreaktor tillverkad av Max Planck Institute i Tyskland.

√Ąven om den reducerades till bara tre minuter, visar videon komplexiteten i Arbetar n√∂dv√§ndigt f√∂r att slutf√∂ra detta gigantiska arbete: som en j√§mf√∂relse f√∂r att uppskatta allt med r√§tt proportioner, t√§nk bara att den sista modulen, som vi kan se placerad i position i videon, v√§ger √∂ver 100 ton, och dess positionering kr√§vs ungef√§r tre timmar.

För driftsättning av reaktorn vi måste fortfarande vänta lite: man tror att jag testa drift kan börja i slutet av detta år; under tiden lämnar vi dig till det spektakulära film av dess förverkligande.

GATA: Gizmodo