Airbus arbetar med patent pÄ fönsterlösa flygplan i pilotkabinen (foton)

Airbus arbetar med patent pÄ fönsterlösa flygplan i pilotkabinen (foton)

Mycket av fascinationen med att flyga ett flygplan Àr utan tvekan panorama: utsikten över landskapen som kan uppnÄs i hög höjd Àr definitivt unik, och det Àr förmodligen av den anledningen som cockpit, med dess enorma frÀmre glaset, kan inte lÄta bli att vÀcka stor beundran hos alla. Allt detta kan dock bara bli ett minne sedan dess Flygbuss presenterade en patent för förverkligandet av stugor utan fönster.

LÄS OCH: Det lyxiga kryssningstĂ„get anlĂ€nder till Japan

Enligt företaget gör faktiska moderna metoder för övervakning och körning nÀrvaron av detta element mindre och mindre oumbÀrligt, vilket alltid har infört sÀrskilda svÄrighet vid konstruktionen av planet, vilket naturligtvis krÀver ett sÀrskilt motstÄnd.

MÄlet skulle vara att gÄ till mer och mer automatiserad körning, dÀr förarna fÄr hjÀlp skÀrmar. Att anvÀnda dem för visning, bÄde tack vare lagrade bilder och med hjÀlp av kameror som visar bilder i realtid, skulle det vara möjligt att utnyttja ett system av förstÀrkt verklighet kunna ge mycket mer information.

Det mĂ„ste dock komma ihĂ„g att projekt det Ă€r fortfarande i sin linda, och det kan inte ens leda till nĂ„got konkret. Om han lyckas gĂ„ framĂ„t kan det dock finnas fantastiska ekonomiska fördelar för flygbolag: man kan till exempel vĂ€lja att eliminera glas genom att sĂ€nka flygplanets byggnadskostnader eller besluta att behĂ„lla dem och dĂ€rigenom skapa en förstklassig “panoramatjĂ€nst”, som sĂ€kert skulle bli mycket efterfrĂ„gad av mĂ„nga kunder.

GATA: Gizmodo