Airdog, drönaren som följer dig nÀr du spelar sport

Airdog, drönaren som följer dig nÀr du spelar sport

Airdog Àr en drönare med fyra propellrar som tack vare GPS det kan följa dig pÄ dina resor genom att filma dig pÄ skidÄkning, springa, cykla eller surfa pÄ den perfekta vÄgen.

Det första som gör att det skiljer sig frÄn andra drönare dÀr ute Àr styrenheten att bÀra pÄ handleden. Tack vare honom mÄste du helt enkelt berÀtta för honom nÀr du ska lyfta och vilken höjd du ska hÄlla, vid vilken tidpunkt han kommer att följa dig troget. NÀr du Àr klar med din session, berÀtta bara för att den ska landa.

Dessa kommer att vara de grundlÀggande funktionerna, men skaparna av Airdog de utvecklar profiler relaterade till olika idrottsdiscipliner. FörestÀll dig till exempel att du Àr till sjöss och vÀntar pÄ den perfekta vÄgen, 15-minuters batteriet Airdog de kanske inte rÀcker för vÀntetiden, sÄ du kan lÀmna den lÀngs kusten och aktivera den bara vid behov, eller lÄta den landa automatiskt pÄ sanden nÀr batteriet tar slut, för att undvika ett dopp i havet.

Och hur Àr det med hinder? Dess uppfinnare arbetar redan med en lösning för detta, och den kommer att finnas tillgÀnglig som en uppgradering. Under tiden Àr det bÀttre att flyga i omrÄden som Àr fria frÄn trÀd eller anvÀnda appen som lÄter dig rita en vÀg att följa.

För spÄrning Airdog anvÀnder signaler frÄn GPS, accelerometer och barometer, men om du vill kan du ocksÄ anvÀnda den med fjÀrrkontroll. NÀr det gÀller kameran kan drönaren redan montera Go Pro.

Vill du redan ha det? Du mÄste vÀnta och korsa fingrarna, för just nu finansieras Airdog med Kickstarter, sÄ för att fÄ det sÄ snart som möjligt mÄste du finansiera projektet och hoppas att det gÄr igenom. För tillfÀllet navigerar erbjudandet för dem som vill ha en förhandsgranskning mellan 995 och 1195 dollar, men förmodligen kommer slutpriset att vara 1 500 dollar.