Aldrig mer ont i ryggen med Darma, den smarta kudden (video)

Aldrig mer ont i ryggen med Darma, den smarta kudden (video)

Att spendera timmar att sitta vid ett skrivbord Àr verkligen inte hÀlsosamt, men nÀr vi Àr fokuserade Àr det svÄrt att komma ihÄg att ta regelbundna pauser. Darma smart kudde Àr en sÀrskild aktivitetsspÄrare som fungerar helt enkelt genom att sitta pÄ den.

Tack vare specialsensorer med reducerad tjocklek (1 mm) kommer den att kunna övervaka vitala funktioner, sÄsom hjÀrtslag och andningsfrekvens, liksom vÄr hÄllning.

LÄS OCH: En smart tĂ€ndare som ett hjĂ€lpmedel för att sluta röka

Genom grÀnssnitt med en mobil enhet via Bluetooth 4.0-anslutning och dess applikation sparas data för senare samrÄd och i hÀndelse av omedelbara avvikelser kommer du att fÄ ett meddelande.

Till exempel, om du antar felaktiga hÄllningar eller om stressnivÄn Àr för hög, kommer det att bjuda in dig att stoppa din aktivitet och göra nÄgra stretch- eller meditationsövningar.

För tillfÀllet Àr projektet fortfarande i prototypfasen, men teamet förklarar övertygat om att det nÀsta juni kommer att landa pÄ Kickstarter, vilket ger möjlighet att reservera enheten till ett pris av $ 149 mot $ 249 nÀr den kommer att finnas pÄ marknaden.

Gata