Alexa ger nya funktioner för kommunikation, sÀkerhet och underhÄllning

Alexa ger nya funktioner för kommunikation, sÀkerhet och underhÄllning

Tillsammans med tillkÀnnagivandet av ny Amazon-hÄrdvara fÄr vi ocksÄ en enorm dump av nya funktioner frÄn sin digitala assistent Alexa. De ger kommunikation, produktivitet, underhÄllning och till och med sÀkerhetsfunktioner, varav de flesta Àr tillgÀngliga med bara nÄgra ord som talas till Alexa. Vissa Àr redan tillgÀngliga medan andra kommer att lanseras under de nÀrmaste mÄnaderna. I vilket fall som helst Àr det hÀr en bra tid att slÀppa funktioner och fÀrdigheter som detta med fler mÀnniskor som Àr hemma Àn att gÄ nÄgon annanstans.

För de nya kommunikationsförmĂ„gorna hos Alexa kommer du att kunna be henne ringa din familj och de som Ă€r registrerade som dina familjemedlemmar kommer att kunna gĂ„ med dig i ett videosamtal. Du kommer att skapa och namnge dessa grupper och bara sĂ€ga “Alexa, ring min familj” och du Ă€r redo. Och om du Ă€r en vanlig zoomanvĂ€ndare kan du snart delta i ett videokonferenssamtal pĂ„ utvalda Echo Show-enheter. SĂ€g bara “Alexa, gĂ„ med i mitt Zoom-möte” och du borde kunna göra det. Alexa videosamtal och Drop In-samtal kommer ocksĂ„ snart att fĂ„ samtalseffekter sĂ„ att du praktiskt taget kan placera dig sjĂ€lv i valfri 3D-bakgrund.

NĂ€r det gĂ€ller att göra dina dagliga uppgifter enklare har Alexa nĂ„gra nya knep i Ă€rmarna. Om du köper ingredienser frĂ„n Whole Foods Market eller Amazon Fresh Cart kan du frĂ„ga “Alexa, vad Ă€r det för middag?” och det kommer att ge dig personliga rekommendationer och recept baserat pĂ„ vad du hade levererat. Alexa-drivna högtalares ljuddetektorer kommer ocksĂ„ att förbĂ€ttras eftersom de kommer att kĂ€nna igen fler ljud som en baby som grĂ„ter eller nĂ„gon som snarkar. Du kan skapa en rutin dĂ€r ljuset i ditt sovrum tĂ€nds nĂ€r det hör ett barn grĂ„ta eller det kan sĂ€tta pĂ„ vitt ljud nĂ€r det börjar höra nĂ„gon snarka.

Och naturligtvis Ă€r Alexa- och Echo-högtalare och skĂ€rmar frĂ€mst för underhĂ„llning eller fritid. Snart kan du titta pĂ„ Netflix i Echo-showen och anvĂ€nda Alexa för att leta efter program och spela dem Ă„t dig. Du kommer ocksĂ„ att kunna dela musik till dina vĂ€nner genom att sĂ€ga “Alexa, dela den hĂ€r lĂ„ten med Jane” och vĂ€nta pĂ„ din vĂ€ns reaktion pĂ„ den. De nĂ€mnde inte vilken musiktjĂ€nst som kommer att anvĂ€ndas men det kommer sannolikt att vara Amazon Music. Barn kommer att kunna lĂ€sa en bok med Alexa med lĂ€sning Sidekick skicklighet.

FörĂ€ldrar kommer ocksĂ„ nu att kunna skapa en röstprofil för sina barn pĂ„ Echo-enheten och Alexa kommer att byta till barnens upplevelse nĂ€r det upptĂ€cker att ett barn pratar med dem. Alexa ger ocksĂ„ Care Hub dĂ€r du kan tilldela en annan Alexa-anvĂ€ndare som din nödkontakt sĂ„ att du bara kan sĂ€ga “Alexa, ring för hjĂ€lp” och de kommer att komma i kontakt med den andra personen. Slutligen Ă€r Guard Plus deras prenumerationstjĂ€nst pĂ„ $ 4,99 / mĂ„nad för att förvandla dina Echo-enheter till ett sĂ€kerhetssystem.