Amazon planerar originalspel, spelströmningstjänst

Amazon planerar originalspel, spelströmningstjänst

Amazon är nästan redo att gå in på spelmarknaden. Amazon dominerar redan streamingmarknaden med Twitch, och företaget förbereder sig nu för att lansera sitt första originalspel nästa månad efter förseningar orsakade av coronavirusutbrottet.

New York Times redogjorde idag för Amazons planer, inklusive dess nya originalspel, liksom dess kommande streamingtjänst för molnspel. Amazons första originalspel, en science-fiction-skytt som heter Crucible, kommer att lanseras i maj.

‚ÄĚCrucible √§r en tredje person, sista spel av f√∂rtroende och svek. Varje match s√§tter m√§nskliga och fr√§mmande konkurrenter med unika vapen och f√∂rm√•gor mot varandra i en frodig, fr√§mmande v√§rld. Spelare g√∂r och bryter allianser i farten. I Crucible kr√§vs en blandning av stridskunskap, strategisk planering och social finess f√∂r att √∂verleva, s√§ger Amazons officiella webbplats f√∂r sina originalspel.

Företaget planerar också att lansera New World, dess andra originalspel som kommer att lanseras i maj. Det massiva multiplayer-spelet online kommer att lyfta fram kraften i Amazons teknik och molninfrastruktur.

“Den stora bilden handlar om att f√∂rs√∂ka ta det b√§sta av Amazon och ta det till spel”, s√§ger Mike Frazzini, Amazons vice president f√∂r speltj√§nster och studior. “Vi har jobbat ett tag, men det tar l√•ng tid att skapa spel, och vi tar med oss ‚Äč‚Äčmycket Amazon-metoder f√∂r att skapa spel.”

Amazon planerade ursprungligen att släppa Crucible den 31 mars, men företaget tvingades fördröja släppet på grund av koronavirusutbrottet. Crucible avslöjades först av Amazon Game Studios 2016. Företaget har ett par egna spelstudior som också arbetar med mer originella titlar.

I framtiden planerar Amazon att utveckla en fullfjädrad molnspelplattform. Codenamed Project Tempo, den nya tjänsten skulle konkurrera mot Microsofts xCloud och Googles Stadia.

Amazon s√§gs ocks√• arbeta med nya interaktiva spel f√∂r att dra nytta av Twitch. De nya spelen skulle till√•ta anv√§ndare att spela tillsammans med streamers via Twitch. “Vi √§lskar denna id√© att du har en spelare, en streamer och en tittare som alla delar i denna synkrona interaktiva milj√∂ av Twitch,” sa Frazzini.

Project Tempo förväntas starta nästa år.

Märkt med Amazon, Amazon Games, Project Tempo