Amazon vill testa leveransdroner i sina fabriker

Amazon vill testa leveransdroner i sina fabriker

För nÄgra mÄnader sedan meddelade Amazon sin avsikt att anvÀnda en drönare, smÄ automatiska flygplan, att utföra snabba leveranser (cirka 30 minuter frÄn bestÀllningen) i omrÄdena runt deras lager. Med tanke pÄ avsaknaden av exakt lagstiftning om anvÀndning av obemannade medel och de förnyade svÄrigheterna att skapa regler frÄn American Aviation Federation, men Àven testa i detta system stöter pÄ problem.

LÄS OCH: FAA kan tillĂ„ta anvĂ€ndning av drönare för filminspelning

Multinationella onlineförsÀljningar skickade en till FAA brev dÀr den ber om tillstÄnd att börja testa drönare för leveranser inom sina egna anlÀggningar, för att försöka pÄskynda processen som möjliggör lanseringen av tjÀnsten Prime Air: för nÀrvarande, för att testa flygfordon utan nÀrvaro av en pilot, Àr det faktiskt nödvÀndigt att gÄ till en av de sex platser i USA som godkÀnts av federationen. Om undantagsförfrÄgan frÄn Amazon lyckas kan projektutvecklingsteamet (som ocksÄ inkluderar en tidigare NASA-astronaut) arbeta mycket snabbare.

Trots denna svÄrighet har Amazon fortfarande arbetat och investerat mycket i dröneteknologi sedan de meddelade sina avsikter: i april förra Äret, chefen Jeff Bezos meddelade att företaget redan hade börjat testa pÄ fordonets sjÀtte iteration och att den sjunde och Ättonde generationen var i planeringsfasen. Den senaste begÀran bör faktiskt underlÀtta testerna pÄ Ättonde och nionde versionen.

I samma dokument som skickats till federationen kommunicerar Amazon nÄgra av de funktioner av sina drönare för leveranser och förklarar att de kommer att kunna flyga med 80 kilometer i timmen och transportera produkter som vÀger cirka 2,5 kilo. Det verkar dÀrför vara utmÀrkt innovationer jÀmfört med de fordon som för nÀrvarande finns pÄ marknaden, med tanke pÄ att fyrhjulingen Fantom 2, sÀljs av DJI för 1 200 $, Àger en toppfart cirka 53 kilometer i timmen. Det finns dock ingen mer exakt teknisk information om batteriets livslÀngd, konstruktionsmetod eller flygplanets vikt.

I hopp om att fÄ tillstÄnd frÄn FAA pÄpekar Amazon ÀndÄ tvÄ viktiga punkter: den första angÄende sÀkerhet, om att drönare som testas alltid kommer att förbli i syn pÄ vissa observatörer, och att vid avbrott i kommunikationen med kontrollen kommer de automatiskt att ÄtergÄ till en viss punkt; i den andra delen pÄpekar han dock att testerna av hans egna fordon inte Àr mer Àn sÄ tusentals hobbyister gör varje dag med privata modeller.

Om begĂ€ran till federationen skulle lyckas och uppmanade andra kommersiella företag att gĂ„ i den hĂ€r riktningen, se Amazon-mĂ€rkta drönare (eller med andra mĂ€rken) kan enligt företaget bli “lika naturligt som att se postbilar pĂ„ gatan”.

GATA: GrÀnsen