Amerikanska hackare spelade AC / DC i iranska kraftverk

Amerikanska hackare spelade AC / DC i iranska kraftverk

Mellan 2009 och 2010 utsattes det iranska kÀrnkraftsprogrammet för mycket tunga cyberattacker av USA: s och israeliska regeringar, som anvÀnde ett virus som kallas Stuxnet.

Stuxnet tog kontroll över landets kÀrnkraftverkscentrifuger, vilket orsakade att mÄnga anlÀggningar misslyckades, vilket effektivt lammade Irans anstrÀngningar att bli kÀrnkraft.

De hackare som var ansvariga för attackerna begrÀnsade sig dock inte till att sabotera centrifugerna, för att ytterligare hÀvda sin makt över de iranska systemen bestÀmde de sig ocksÄ för att krÀnka vÀxternas datorer och fÄ dem att reproducera AC / DC vid mycket hög volym.

Det hÀr skÀmtet avslöjades av den finska cybersÀkerhetsexperten Mikko Hypponen, som berÀttade för honom under en sÀkerhetskonferens i Black Hat om en iransk forskare som skickade honom e-postmeddelanden om datorer som spelade denna öronbedövande musik pÄ natten.

FrÄn attacken Stuxnet, Obama har upprepade gÄnger varnat sÀkerhetsbyrÄer mot anvÀndning av cybervapen i andra lÀnder, hans rÀdsla Àr att kÀllkoden för dessa virus, om den upptÀcks, i sin tur kan anvÀndas mot USA, kanske Àr han rÀdd att Vita huset invaderas av dövande samlingar av iransk folkmusik.