Amtrak lanserar ett samtal för att arbeta WiFi ombord pÄ sina tÄg

Amtrak lanserar ett samtal för att arbeta WiFi ombord pÄ sina tÄg

Amtrak, det berömda amerikanska jÀrnvÀgsföretaget, har beslutat att Àndra kvaliteten pÄ tjÀnsten Internet erbjuds ombord pÄ sina egna tÄg: för nÀrvarande Àr faktiskt den totala hastigheten som erbjuds alla passagerare bara 10 Mbps, och det finns betydande tÀckningshÄl pÄ de olika rutterna.

LÄS OCH: Google spekulerar i ett partnerskap med operatörer för Project Loon

För att uppnÄ sitt mÄl har företaget dÀrför lanserat en meddelande för att skapa en infrastruktur pÄ sidan av spÄren som kan garantera minst 25 Mbps under hela resans varaktighet. Om projektet gÄr igenom kan nÄgra av de viktiga ocksÄ tas bort begrÀnsningar som för nÀrvarande drabbar tjÀnstanvÀndare, till exempel oförmÄgan att göra det strömning och att anvÀnda andra applikationer som tar upp en betydande mÀngd bandbredd.

Trots dessa förhoppningar, dock lösning av problemet Àr Ànnu inte runt hörnet: vinnaren av anbudet mÄste först bygga infrastrukturen pÄ anslutningssektionen Washington Àr Boston, och endast om a kvalitetstest tjÀnsten kan gradvis utvidgas till resten av USA: s mark.

Lite hopp för oss ItalienaredÀrför att se en liknande tjÀnst anlÀnda till vÄrt land som kan vara effektiv? TyvÀrr Àr det inte kÀnt, Àven om det Àr sÀkert att lösningen pÄ problemet nÀrvaro av internet pÄ sprÄng, liksom förnyelsen av IT-infrastrukturen i vÄrt land, Àr verkligen inte ett överhÀngande perspektiv.

GATA: Engadget