Android Choice Screen-vinnare utsedda i EU, DuckDuckGo borttagen

Android Choice Screen Auction Options Winners

Vi har inte diskuterat nĂ„gonting om DuckDuckGo nyligen men den sista var tillbaka i januari nĂ€r Google erbjöd det som ett alternativ i “sökmotornas omröstning”. Det har gĂ„tt mer Ă€n ett decennium sedan sökmotorn lanserades, men det var först 2013 dĂ„ mobilappen smög in i Play Store. Genom Ă„ren har det förbĂ€ttrat och till och med utökat integritetsskyddet utöver dina sökfrĂ„gor. Idag lĂ€r vi oss nĂ„gra viktiga förĂ€ndringar som kommer att ge sökresultaten annorlunda.

Det har gÄtt ett Är sedan Google meddelade att en valskÀrm kommer att implementeras för allmÀnna sökleverantörer pÄ alla nya Android-enheter som kommer att sÀljas i Europa. Google Àr vanligtvis en förinstallerad mobilapp pÄ Android-drivna telefoner och surfplattor inom Europeiska ekonomiska samarbetsomrÄdet (EES). Denna ÄtgÀrd gjordes efter att Europeiska kommissionen pÄföljde Google.

Google rÄdfrÄgade Europeiska kommissionen och sÄ har detta val skÀrmdesign utvecklats. Vad som kommer att hÀnda Àr under den första installationen av en enhet, en skÀrm med val visas. Google och andra flera sökleverantörer kommer att listas sÄ att enhetsÀgaren kan vÀlja.

Det Àr inte bara Google. En anvÀndare kan och mÄste vÀlja en sökleverantör. PÄ detta sÀtt kan en anvÀndare ocksÄ göra följande enligt Android-teamet.

En anvÀndare kan vÀlja att ta bort sökrutan sÄ att den inte visas i framtiden. Denna förÀndring kommer att genomföras pÄ nya mobila enheter som skickas till och sÀljs i EES-regionen den 1 mars 2020 eller senare. Detta innebÀr att alla nya telefoner eller surfplattor som nu finns tillgÀngliga i omrÄdet.

Sökleverantörer var tvungna att bjuda för att ingÄ i listan. Google har stÀllt in behörighetskriterier för att delta i valskÀrmen: och

ValskÀrmen sÀgs visa högst fyra sökleverantörer. Vinnare har redan utsetts per land. Kolla in listan nedan:

Den bÀsta sökmotorn Google Àr ett alternativ i alla lÀnder. Sökleverantörer som vann auktionen kan fortfarande dra sig ur lÀnderna. Den noterade ocksÄ att listan fortfarande kan Àndras. Bli inte förvÄnad men menyn för sökinstÀllningar har nyligen tagit bort DuckDuckGo frÄn vissa lÀnder enligt DuckDuckGo.