AnvÀnd Raspberry Pi som en trÄdlös router

AnvÀnd Raspberry Pi som en trÄdlös router

Raspberry Pi Àr den ekonomiska och mÄngsidiga minidatorn som tack vare sin öppna natur möjliggör avancerad kontroll över dess funktioner. Tack vare den hÀr funktionen och de projekt som gjorts av fler anvÀndare nördar, den hÀr lilla gadgets funktionalitet strÀcker sig varje dag.

LÄS OCH: SĂ€kerhetsinstĂ€llningarna du behöver veta för att konfigurera vĂ„r router

Om du behöver en ny Wifi router, kanske som erbjuder avancerade funktioner, dÄ kan du övervÀga guiden för bloggaren Jacob Salmela som lÄter dig förvandla ditt hallon med en enkel TrÄdlöst USB-kort.

Proceduren, som inte innebÀr nÄgon kunskap om hÄrdvara, Àr ganska enkel, sÀrskilt för dem som Àr bekanta med de grundlÀggande kommandona för Linux. Efter att ha installerat nÄgra program och konfigurerat det trÄdlösa kortet blir vÄr mini-dator till en fullfjÀdrad router, med funktioner som ofta Àr exklusiva för dyra modeller.

Detta Àr en ytterligare demonstration av vad som kan uppnÄs, tack vare arbetet hos villiga entusiaster, med öppen hÄrdvara. Vi hoppas kunna se andra projekt som dessa som med nÄgra enkla steg gör det möjligt för oss att utöka funktionerna pÄ vÄrt hallon.

Gata