Apple hotar att avsluta Fortnite-tillverkaren Epic Games utvecklarkonto

Apple hotar att avsluta Fortnite-tillverkaren Epic Games utvecklarkonto

Förra veckan sÄg vi ett krig mellan Apple och utvecklaren Epic Games börja, och nu verkar det som om Apple har eskalerat striden.

Apple har hotat att avsluta alla Epic Games utvecklarkonton och avskĂ€rda företaget frĂ„n utvecklingsverktyg för iOS och Mac. Apple sĂ€ger att det kommer att skĂ€ra av Epic senast den 28 augusti om tillverkaren inte “botar detta brott” genom att lĂ„ta spelare göra köp i appen utan att anvĂ€nda Apples IAP-system.

“Det berĂ€ttade för Epic att Apple den 28 augusti kommer att stĂ€nga av Epics tillgĂ„ng till alla utvecklingsverktyg som Ă€r nödvĂ€ndiga för att skapa programvara för Apples plattformar – inklusive för Unreal Engine som Epic erbjuder till tredjepartsutvecklare, vilket Apple aldrig har hĂ€vdat bryter mot nĂ„gon Apples policy. “Epic förklarade i en ny ansökan till en norra Kalifornien domstol.

I denna ansökan ber Epic domstolen att förhindra att Apple “vidtar nĂ„gra negativa Ă„tgĂ€rder mot Epic”, inklusive att begrĂ€nsa eller avsluta Epic frĂ„n Apples utvecklingsprogram. Epic har ocksĂ„ bett domstolen att förhindra att Apple tar bort listan, tar bort eller vĂ€grar att lista i App Store.

Om Apple avslutar Epics utvecklarkonto förlorar Epic ocksÄ möjligheten att distribuera iOS-appar. SÄ detta Àr en ganska allvarlig vedergÀllning frÄn Apple. IPhone-tillverkaren har inte utfÀrdat nÄgon form av officiellt uttalande eller svar pÄ dagens nyheter, men vi kommer att meddela dig om det Àndras.

Apple tog bort Fortnite frÄn App Store och har informerat Epic om att Fredagen den 28 augusti kommer Apple att avsluta alla vÄra utvecklarkonton och avbryta Epic frÄn utvecklingsverktyg för iOS och Mac. Vi ber domstolen att stoppa denna vedergÀllning. Detaljer hÀr: https://t.co/3br1EHmyd8

– Epic Games Newsroom (@EpicNewsroom) 17 augusti 2020