Är Voyager 1 det första konstgjorda föremĂ„let som lĂ€mnar solsystemet?

Är Voyager 1 det första konstgjorda föremĂ„let som lĂ€mnar solsystemet?

År 2012 tillkĂ€nnagavs att sonden Voyager 1 hade lĂ€mnade solsystemet att komma in i det interstellĂ€ra rummet, men strax efter tillkĂ€nnagivandet var det NASA a förneka den officiella statusen sak pĂ„ grund av bristen pĂ„ en viss Ă„tgĂ€rd. De senaste uppgifterna som mottagits verkar ha Ă€ntligen klargjort problemet.

LÄS OCH: En sightseeingtur i en varmluftsballong, men i rymden

Den ursprungliga osÀkerheten var relaterad till det faktum att jag grÀnser för solsystemet definieras av solens elektromagnetiska fÀlt (solbubbla), men denna grÀns Àr ganska varierande och inte alla medlemmar i vetenskapliga samhÀllet de kom överens om att sonden hade lÀmnat vÄrt planetariska system.

I ett officiellt uttalande den hÀr veckan uppgav NASA att Voyager 1 utan tvekan har nÄdde det interstellÀra utrymmetutan att egentligen lÀmna solsystemet. Det tog tvÄ Är att ha ett visst mÄtt, det beror pÄ att den enda tiden det Àr möjligt att ha anvÀndbar data Àr under kraftfullare solflÀckar.

Sedan 2012 har det varit tre solstormar som slog sonden: en 2012, för svag för att detekteras omedelbart, en i mars 2013 som gav en bra indikation pÄ att Voyager 1 hade nÄtt det interstellÀra rummet och den sista som gÄr tillbaka till mars i Är. hÀndelse skulle ha undanröjt alla tvivel.

NASA Àr dÀrför angelÀgna om att klargöra att sonden Ànnu inte har lÀmnat solsystemet, med tanke pÄ att den Ànnu inte har passerat kometremsan som fysiskt avgrÀnsar den, men det Àr verkligenobjekt gjord av mÀnniskan som har flyttat lÀngre frÄn jorden och nÄtt det interstellÀra utrymmet.

Gata