Asteroiden som kunde ha gett upphov till biologisk mÄngfald

Asteroiden som kunde ha gett upphov till biologisk mÄngfald

Forskning frÄn Sverige kan förklara hur livet började, För 500 miljoner Är sedan, för att diversifiera och ge upphov till alla de arter som har utvecklats till de som för nÀrvarande finns. Studien genomfördes pÄ en ny typ av meteorit kunde klargöra en av de största mysterier av vÄr planet.

LÄS OCH: Demonstrationen av Big Bangs första gravitationsvĂ„gor ska ses över

dÀr rymdrock hittades i ett stenbrott vÀster om Stockholm (Sverige), redan platsen för mÄnga fynd av de vanligaste meteoriterna (vanliga kondriter).

Den stora mÀngden fynd förklaras av en teori enligt vilken 470 miljoner Är sedan kraschade en relativt liten asteroid in i en större som genererade en meteorregn.

Detta katastrofal hÀndelse det skulle ha lett till att mÄnga levande varelser dött och gynnat diversifieringen till nya arter.

Hittills hittade proverna att alla tillhörde samma typ, vilket gjorde teorin overifierbar. Det nya fyndet skulle enligt forskargruppen komma frÄn den minsta asteroiden och skulle kunna bekrÀfta hypotesen.

Resultaten har Ă€nnu inte validerats och tvivel, befriad frĂ„n vetenskapliga samhĂ€llet, Ă€r att meteoriten kanske inte Ă€r en riktig ny typ, utan en enkel variant. I avvaktan pĂ„ slutresultatet tĂ€nker laget redan ett namn pĂ„ berget som kan kallas ”Österplana” frĂ„n namnet pĂ„ en kyrka nĂ€ra stenbrottet.

Gata