Atombombningen av Hiroshima kunde ha varit vÀrre

Atombombningen av Hiroshima kunde ha varit vÀrre

Det hemska atombombning av Hiroshima att för alltid markerad mÀnsklighet kunde ha varit vÀrre, mycket vÀrre. Liten pojke, detta Àr namnet pÄ den tappade enheten, dödade 80 000 mÀnniskor som omedelbart förstörde och lÄngvarig förödelse pÄ grund av strÄlning Ànnu hÀruran exploderade det skulle ha varit minimalt.

LÄS OCH: En avancerad kĂ€rnkrigskrig ubĂ„t kommer att skydda Storbritannien

KÀrnvapen frÄn den tiden var fortfarande i ett rudimentÀrt skede och explosionen den 6 augusti 1945 Jag förbrukar bara 2% av uranet som laddas pÄ bomben. Författaren Eric Schlosser förklarade i en intervju med det amerikanska NPR: s Fresh Air-radioprogrammet hur bara en liten del av det klyvbara materialet faktiskt sprÀngs och tillskriver mycket av den destruktiva kraften till konventionella sprÀngÀmnen.

Resten av radioaktivt material den har spridit sig i den omgivande miljön, men har producerat skador kopplade till utslĂ€pp av skadlig strĂ„lning. Sedan dess har kĂ€rnvapen blivit mycket kraftfullare och effektivare, och Ă€ven om det Ă€r vĂ€lkĂ€nt vad deras destruktiva kraft Ă€r, har mĂ„nga lĂ€nder runt om i vĂ€rlden ingen avsikt att bli av med dem, kanske till produktion av nya enheter. Vi som “ödmjuka civila” kan bara hoppas att vi aldrig kommer att behöva bevittna deras anvĂ€ndning igen.

Gata