Att köpa ett videospel är mindre förorenande än att ladda ner det

Att köpa ett videospel är mindre förorenande än att ladda ner det

Det verkar otroligt, men att ladda ner ett spel som köpts från en av de många nedladdningstjänsterna online skulle vara mer förorenande än att köpa den fysiska kopian.

En studie som analyserade energikostnaderna för distribution av videospel indikerade det Att ladda ner ett spel kan vara mer skadligt än att köra till butiken för att köpa en skivversion.

Forskningen, publicerad i Journal of Industrial Ecology, uppskattade den skadliga gasekvivalenten för en nedladdning på 8,8 GB, förutsatt att det skulle vara en lägre siffra än att köpa samma spel i Blu Ray. Å andra sidan måste den fysiska kopian också redogöra för skapande, transport, inköp, förorening av förpackningen och eventuellt bortskaffande, medan den digitala versionen borde vara mer miljövänlig, eftersom det enda du gör är att ladda ner, och det kan också göras när TV: n är avstängd.

√Ėverraskande nog var skivans koldioxidutsl√§pp 20, 82 kg, medan de f√∂r nedladdningsversionen har n√•tt 27,53 kg. Den skyldige √§r den energi som f√∂rbrukas under s√• l√•ng nedladdningstid.

Den enda lösningen för att sänka detta nummer skulle vara ännu snabbare och effektivare anslutningar, det finns bara ett problem: även om anslutningarna blir snabbare blir spelen mycket större och för Playstation 4-titlar pratar vi redan om 30, 40 GB.