Audi inleder ett lopp för att upptÀcka smarta bilars potential

Audi inleder ett lopp för att upptÀcka smarta bilars potential

Med den ostoppbara spridningen av mobiltelefoner, surfplattor, TV-apparater och sĂ„ vidare har “smarta” enheter nu fyllt vĂ„ra fickor och vĂ„ra vardagsliv och tagit sig hem. Oundvikligt att nĂ€sta steg var att ta sig till den andra platsen dĂ€r mĂ„nga tillbringar, viljan, en betydande del av sin tid: bilen.

Som ofta hĂ€nder nĂ€r en ny teknik kommer att förĂ€ndra ett stabilt och oförĂ€ndrat landskap under lĂ„ng tid uppstĂ„r dock frĂ„gor: “Varför?”, “Hur?”, “För vilket syfte?”.

LÄS OCH: FörbĂ€ttringarna av Google Car

Samma frĂ„gor mĂ„ste ocksĂ„ ha slagit ingenjörerna och forskarna frĂ„n den vĂ€lkĂ€nda tyska tillverkaren Audi, som dĂ€rför tĂ€nkte Ă„teruppta utmaningen till deltagarna i “Audi Urban Future Initiative” -tĂ€vlingen, som för fjĂ€rde Ă„ret ifrĂ„gasĂ€tter utvecklingen av rörlighet under olika I Ă„r kommer fyra lag i olika stĂ€der runt om i vĂ€rlden att tĂ€vla i utvecklingen av olika projekt för att förbĂ€ttra stadsrörligheten:

Teamet av Mexico City den kommer att anvĂ€nda data som samlats in frĂ„n bilar för att undersöka trafikflöden och förbĂ€ttra stadens organisation; Teamet av Berlin han kommer att försöka skapa en fungerande lĂ€nk mellan det nybyggda grannskapet och stadens centrum med hjĂ€lp av studier om insektsrörelser och matematiska algoritmer; TILL Boston, teater med nya blomstrande ekonomiska verkligheter, kommer teamet att ifrĂ„gasĂ€tta hur anvĂ€ndningen av intelligenta bilar genom piloter eller automatisk parkering, eller kommunikation mellan bilar och trafikljus, kan uppmuntra utvecklingen av dessa aktiviteter; Teamet av Seoul, Ă€ntligen kommer den att undersöka bilen som den sista grĂ€nsen för underhĂ„llning, studera hur den kan integreras i livet i ett grannskap som har gjort sin stridsrop av lyx och roligt (sĂ€ger “Gangnam Style” nĂ„got?)

Audi kommer att hÄlla alla uppdaterade om utvecklingen via initiativets blogg, och det vinnande laget fÄr det enorma priset pÄ 100 000 euro. Och du? Kan du göra bÀttre? Vilken framtid eller utveckling förutser du, eller hoppas du pÄ, för bilvÀrlden?