Automatiserade lastbilar för att öka sÀkerhet och besparingar (video)

Automatiserade lastbilar för att öka sÀkerhet och besparingar (video)

Peloton Tech, en start född i Nevada (USA), arbetar med att skapa datoriserade system som ska installeras pÄ lastbil i syfte att tillhandahÄlla en hög grad av körautomation, vilket ökar sÀkerheten och minskar avsevÀrt i konsumtion, med brÀnslebesparingar som uppskattas till 6 miljarder dollar per Är.

LÄS OCH: En falsk stad för att testa obemannade bilar

Systemet, som kan installeras pÄ motorfordon pÄ nÄgra dagar Àr det inget annat Àn en dator som finns i en modul, ansluten till enantenn GPS det Àr en radar. Tack vare den speciellt utvecklade programvaran kan fordonen kommunicera med varandra för att automatiskt justera hastighet Àr sÀkerhetsavstÄnd, med en metod som liknar nuvarande pÄ vissa bilmodeller.

I det första testet, utfört pÄ tvÄ fordon, var det möjligt att verifiera testet brÀnsleekonomi. För den ledande lastbilen minskade förbrukningen med 4,5%, medan den nÀsta, 10%. Dessa siffror Àr inte försumbar med tanke pÄ den ihÄllande förbrukningen av dessa fordon.

Ett land som vÄrt, dÀr transport av varor mestadels pÄ vÀgen kan det verkligen dra nytta av ett projekt som detta, vilket vi dÀrför hoppas inte kommer att förbli exklusivt i USA.

Gata