BadUSB – Ett mycket allvarligt sĂ€kerhetsfel i USB-protokollet har upptĂ€ckts

BadUSB - Ett mycket allvarligt sÀkerhetsfel i USB-protokollet har upptÀckts

BadUSB det Àr ett mycket allvarligt sÀkerhetsfel i det nuvarande USB-protokollet som allvarligt kan Àventyra alla datorer i vÀrlden.

I juli forskarna Karsten Nohl Ă€r Jakob Lell har faktiskt meddelat att de har hittat ett sĂ€kerhetsproblem som heter BadUSB som gör det möjligt för alla att dela infekterade nycklar med program som kan skada eller spionera pĂ„ nĂ„gon typ av dator utan att upptĂ€ckas, och det vĂ€rsta Ă€r att det fortfarande inte finns nĂ„got effektivt “botemedel” till problemet.

Den som sÀtter in en USB-nyckel i sin dator vars ursprung de inte kÀnner riskerar dÀrför att smittas utan sin vetskap. Och eftersom sÄrbarheten ligger i USB-firmware Àr det svÄrt att skydda dig sjÀlv utan att helt skriva om systemet. Den goda nyheten var att Nohl och Lell inte fritt publicerade felkoden i juli, sÄ företag har haft lite tid att skydda sig fram till idag.

Ja, för problemet Àr att tvÄ andra forskare, Adam Caudill Àr Brandon Wilson de upptÀckte bristen i BadUSB, och de hade inte samma problem för att avslöja koden, som finns pÄ GitHub för alla som vill anvÀnda den.

Enligt Caudill var orsaken till spridningen önskan att sÀtta press pÄ producenterna av USBMen Àven om en större omskrivning av USB-standarden började nu, ligger Är av total osÀkerhet framför oss.

Kanske kommer du aldrig att behöva ta itu med en infekterad USB, men med tanke pĂ„ hur mĂ„nga datorer som Ă€r i fara i köpcentra och mĂ€ssor och inte, kanske det Ă€r lĂ€mpligt att skapa “USB-skydd” för att skydda vĂ„r dator frĂ„n oönskad Ă„tkomst.