Bar Mixvah, robotbarmannen tack vare Arduino och 3D-utskrifter (video)

Bar Mixvah, robotbarmannen tack vare Arduino och 3D-utskrifter (video)

Mixvah Bar det Àr inte det första robot bartender aldrig skapat: det finns pÄ marknaden om du Àr villig att spendera mer Àn $ 2000. Med detta projekt skapat av Yu Jiang Tham kan du dock skapa det med dig sjÀlv 180 dollar av komponenter, samt nÄgra konstruktionsdelar tryckta med en 3d skrivare.

LÄS OCH: PancakeBot, 3D-skrivaren för pannkakor

Hela systemets “hjĂ€rna” Ă€r en styrenhet Arduino Nano, som tar emot din order via ett webbgrĂ€nssnitt och manövrera pumparna för att blanda ingredienserna i drycken efter eget val.

dÀr konstruktionnaturligtvis Àr det inte en trivial del av jobbet: du mÄste kÀnna till att ladda Arduino-koder och med lödning; Dessutom antas det att du har en 3D-skrivare för att skapa bitarna, men du kan kompensera för det genom att kontakta en butik som gör utskrifter. Men anstrÀngningen kommer sÀkert att löna sig: i slutÀndan kommer du att ha en elektronisk barista och material och fÀrdigheter för att skapa mÄnga andra saker.

Vi lÀmnar dig att följa a demonstrationsvideo av driften av Mixvah Bar, som med största sannolikhet blir den mest efterfrÄgade gÀsten pÄ dina hemmafester.

GATA: Engadget