Barn lÀr robotar att spela Angry Birds (video)

Barn lÀr robotar att spela Angry Birds (video)

NÀr du ser en bebis att undervisa till en robot att spela annons arga fÄglar, det berömda spelet för mobila enheter, kanske du tror att robotik har gÄtt för lÄngt, till och med att försöka ersÀtta smÄ mÀnniskor i deras nöje: oroa dig inte, detta Àr faktiskt ett projekt som studerats av Georgia Tech syftar till att hjÀlpa barn i nöd att ÄterfÄ muskelkontroll och rörelser.

LÄS OCH: PĂ„ DĂŒsseldorfs flygplats parkerar roboten bilen dĂ€r

De mekanism grunden för denna procedur Àr mycket enkel: barn spelar Angry Birds, under robotens vaksamma ögon bredvid dem. Droid hÄller ett öga pÄ poÀngen, spelar barnets handlingar och försöker sedan göra det förbÀttra resultatet: om han lyckas firar han med en glad dans, medan han i fall av misslyckande uttrycker sin sorg och försöker lÀra av sina misstag.

Anna Howard, professor vid skolan för elektroteknik och datateknik, litar mycket pÄ projektet och ser det som ett sÀtt att stimulera barn till reproduktion av handlingar, vilket hjÀlper dem att ÄterfÄ muskelkontrollen samtidigt som de har kul. Förutom att hjÀlpa barnet under terapin, agera som en uppmÀrksam observatör, kan roboten ocksÄ vara programmerad av terapeuter att göra begÀranden och ge rÄd för att uppmuntra patienten att utföra sÀrskilda rörelser som Àr anvÀndbara för lÀkning. Det finns ocksÄ den obestridliga fördelen att du kan ta roboten med dig till Hem, för att fortsÀtta behandlingen vid olika tider pÄ dygnet.

Som du kan se i video- senare verkar de smÄ patienterna acceptera denna idé med glÀdje, antagligen tack vare robotens sympatiska karaktÀr, kombinerat med den trevliga upplevelsen som spelet representerar. Utöver detta utnyttjar tanken positivt barns medfödda önskan att förklara för andra vad de gör och visa deras progressiva förbÀttringar.