Batterierna i remmarna kan fördubbla smartwatches livslÀngd (foto)

Batterierna i remmarna kan fördubbla smartwatches livslÀngd (foto)

De smart klocka Àr verkligen en av de mest expanderande nyheterna under denna period: efter en osÀker start, dÀr det frÀmst var föremÄl för en nisch av entusiaster, utan en exakt funktion, leder deras estetiska förbÀttring och berikning av funktionalitet till en snabb spridning . TyvÀrr, vad Àr ocksÄ ett av de största problemen med smartphones,autonomi, Äterspeglas ocksÄ i dessa enheter, med tanke pÄ behovet av att hÄlla storleken tillrÀckligt liten för att inte göra dem för obekvÀma att hÄlla i handleden.

LÄS OCH: KlĂ€der blir bĂ€rbara batterier tack vare nanoteknik

ProLogium, ett taiwanesiskt företag, presenterade sedan sin lösning pÄ Computex: tack vare flexibla batterier byggd med litium- och keramikceller kommer det att vara möjligt att integrera upp till 550 mAh extra laddning i remmen, vilket pÄ sÄ sÀtt ökar livslÀngden för befintliga enheter. Den berömda tas som en jÀmförelse Sten, som med denna teknik skulle se sin autonomi fördubblas.

Litium- och keramikbatterier Ă€r solid state – det betyder att de inte pĂ„verkas av flyktigheten hos andra litiumbaserade kĂ€llor. Bland de andra inte försumbar fördelarna faktum inte vara brandfarligt, eller kĂ€nslig för explosion vid brott: en viktig funktion att vara i ett band, stĂ€ndigt utsatt för spĂ€nning och risk för rivning. Dessutom har deras tjocklek det Ă€r bara 1,5 millimeter, sĂ„ bĂ€rbara material verkar vara en idealisk anvĂ€ndning med tanke pĂ„ behovet av att bibehĂ„lla smĂ„ dimensioner.

Denna revolution verkar inte ens för lÄngt bort: företaget producerar redan de första exemplen, och om resultatet av det estetiska testet Àr i nivÄ, tvivlar vi inte pÄ att framgÄng kommer att sÀkerstÀllas.

GATA: Engadget