Batteriet som laddas pÄ 26 sekunder (foto)

Batteriet som laddas pÄ 26 sekunder (foto)

De batterier moderna har utan tvekan tvÄ stora begrÀnsningar, som inte matchar behovet av energi och det hektiska liv som vi nu Àr vana vid: de hÄller för kort och tar för lÄng tid att ladda. Medan utsikterna för det första hindret fortfarande inte Àr sÄ rosa, kan ett projekt som letar efter medel pÄ Kickstarter ha hittat lösningen pÄ det andra.

LÄS OCH: 5 myter om telefonbatterier att skingra

Faktum Àr att uppfinnaren Shawn West pÄstÄr sig ha lyckats skapa en ny typ av batterier, kapabla till ladda pÄ bara 26 sekunder. För nÀrvarande kan de tillgÀngliga modellerna ersÀtta AA- och AAA-batterier, men tekniken kan i framtiden ocksÄ anpassas till mobila enheter som surfplattor och smartphone.

Denna revolution bygger pÄ förÀndringen i hur batterier hÄller energin i sig: nuvarande batterier anvÀnder i sjÀlva verket kemiska medel, medan denna nya generation skulle anvÀnda kondensatorer för att litiumjoner. Tanken, fram till nu, hade alltid förkastats pÄ grund av den lÀtthet som de slÀppte energi, men Shawn West skulle ha hittat ett sÀtt att övervinna detta problem genom att skapa batterier som kunde hÄlla den under lÄnga perioder.

Projektet har redan nÄtt sitt mÄl pÄ 10 000 dollar, men om du vill utnyttja denna möjlighet kan du köpa ett AA- eller AAA-batteri pÄ pris 25 $: tillsammans med den kommer du ocksÄ att fÄ den laddare som behövs för att ladda den, men du mÄste vÀnta till oktober, den period som de första transporterna förvÀntas.

GATA: Pocket-Lint