Baxter: arbetarroboten som lÀr sig av mÀnniskor (foton)

Baxter: arbetarroboten som lÀr sig av mÀnniskor (foton)

Baxter det Àr en robot som Àr ungefÀr tvÄ meter lÄng och vÀger knappt 140 kilo, som kan utföra repetitiva operationer som liknar en mÀnniska, men med fördelarna med en maskin. Till priset av $ 25.000 denna automat, kan stödja och jÀmna ut ersÀtta en arbetare, syftar till att revolutionera industriell robotik.

LÄS OCH: Peppa roboten med kĂ€nslor

Roboten bestÄr av tvÄ armar, vardera med sex fogar, hÀnder med gripare eller sugkoppar, en styrdator placerad i bÄlen och en skÀrm i nivÄ med huvudet, som visar kontroll-UI. Det förvÀntas inte röra sig sjÀlvstÀndigt, sÄ det finns inga rörelsessystem som ben eller hjul.

Den hÀr automatens ögon finns inte i kameran placerad pÄ skÀrmen (som för nÀrvarande inte anvÀnds) utan snarare i hÀnderna; det Àr hÀr de flesta sensorerna Àr placerade, vilket möjliggör exakt kontroll över grepp och positionering av föremÄl. Ytterligare sensorer som finns i andra delar av kroppen fungerar som en sÀkerhetskontroll för mÀnniskor runt roboten i drift.

Den revolutionerande egenskapen hos Baxter Ă€r att kunna lĂ€ra honom ett visst förfarande, pĂ„ ett enkelt och intuitivt sĂ€tt, utan behov av specialiserad personal som ingenjörer eller utvecklare. Tack vare tvĂ„ knappar och en beröringssensor placerad pĂ„ robotens “handled” Ă€r det möjligt att vĂ€xla till det trĂ€ningslĂ€ge som man ska göra memorera rörelser och nĂ€r man ska ta tag i eller slĂ€ppa ett visst objekt.

Varje rörelse och handling rapporteras pÄ skÀrmen med ett lÀttförstÄeligt grÀnssnitt. För mer kontroll kan man spara kommandon senare modifierad, som i enkel datorprogramvara. För att underlÀtta synkronisering med monteringslinjen finns det I / O-portar som gör att du kan grÀnssnitt Baxter med maskiner redan nÀrvarande.

Operativsystemet som driver roboten Àgs av tillverkaren, men en öppen kÀllkodsversion verkar vara under utveckling. Företaget som producerar Baxter Àr TÀnk om robotik som grundades 2008 av Rodney Brooks, grundare och CTO för iRobot, kÀnd för robotdammsugaren Roomba. Brooks idé om robotik pekar starkt pÄ praktisk tillÀmpning och Baxter Àr beviset pÄ detta.

De relativt fördelaktiga priserna, Ätminstone jÀmfört med alternativ inom industriomrÄdet, och projektets mognad gör denna robot till ett verkligt alternativ till den mÀnskliga arbetskraften. I USA har det redan förekommit fall dÀr Baxter har tagit bort mÀnniskor frÄn jobb, men det Àr den tekniska utvecklingen som ofta och villigt stÀnger jobb för att skapa andra.

Gata