Bilen tillverkad tack vare 3D-utskrift (video)

Bilen tillverkad tack vare 3D-utskrift (video)

De 3D-skrivare blir allt populÀrare, men de flesta anvÀndningsomrÄden inkluderar skapandet av smÄ föremÄl för personligt bruk, tillbehör och prylar. Pojkarna av Lokala motorerde ville dock överdriva och utmana sig sjÀlva med ett ambitiöst projekt: att kunna skriva ut, pÄ bara sex dagar, enbil.

LÄS OCH: Hur man 3D-skriver ut Daft Punk-hjĂ€lmen

MÄlet Àr att kunna bygga en bil som kan lÀmna Chicagos McCormick Place till söndag för sin första provköra: utskrift började för tvÄ dagar sedan, med anledning av International Manufacturing Technology Show, med en viss typ av material, gjord av plast förstÀrkt med kol, och en specialskrivare tillverkad av Big Area Additive Manufacturing.

Uppenbarligen ger pressen bara den ram av bilen: motor, batteri, ledningar och upphÀngning kommer att vara traditionella. Projektet, trots sitt futuristiska utseende, banar dock vÀg för futures utvecklingen för 3D-utskrift, med tanke pÄ möjligheter som skiljer sig frÄn dagens anvÀndning för att omfatta produktionsfÀlt som hittills reserverats för den industriella vÀrlden.

GATA: Engadget