Billiga termiska solpaneler för att ersÀtta konventionella brÀnslen

Billiga termiska solpaneler för att ersÀtta konventionella brÀnslen

Hittills Àr förbrÀnningen av olja, naturgas och kol de mest praktiska och ekonomiska metoderna för att skapa Ängan vid mycket höga tryck (superkritisk Änga) som anvÀnds vid generering av elektrisk energi. FrÄn Australien kommer en studie som visar hur det skulle vara möjligt att uppnÄ samma effektivitet med solvÀrme.

LÄS OCH: Solens sĂ€tt att lösa energikrisen

De solvĂ€rmekraftverk de har funnits en tid, men deras effektivitet Ă€r Ă€nnu inte jĂ€mförbar med förbrĂ€nningsanlĂ€ggningar. “Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization”, genom att optimera denna teknik, har nyligen lyckats vĂ€rma upp vattnet till 570 ° C och föra det till ett tryck pĂ„ cirka 230 atmosfĂ€rer.

Ett resultat som, Ă€ven om det erhĂ„lls i testa, kan vara grunden för framtiden för energiproduktion, vilket ocksĂ„ ger fördelar jĂ€mfört med solceller. Panelerna som anvĂ€nds i dessa strukturer, till skillnad frĂ„n solceller, Ă€r “enkla” speglar utan att anvĂ€nda material sĂ€llsynt eller farlig för hĂ€lsan överför de solvĂ€rme till en förĂ„ngare.

Uppenbarligen Àr denna typ av system konstruerad för att installeras i omrÄden dÀr Sol slÄr större delen av Äret för vilken det inte kommer att vara en slutgiltig lösning pÄ global nivÄ, men det kan ÀndÄ bidra till att avsevÀrt minska anvÀndningen av förbrÀnning och dÀrmedförorening.

Gata