Blöja detektiv: blöja sensorn som identifierar bakterier och uttorkning

diaperdetective

diaperdetective

Det finns mÄnga saker som Àven den mest oroliga förÀldern kanske inte mÀrker om ett nyfött barn. Saker som uttorkning eller bakterieinfektioner, men ett team av ingenjörer har kommit pÄ ett enkelt och billigt sÀtt att komma runt detta problem.

Ett team frÄn University of California har faktiskt utvecklat Blöja detektiv en liten pappersremsa med kemiska indikatorer att sÀtta in i blöjan, och som bygger pÄ samma principer som graviditetstester.

Med hjÀlp av smÄ paraffinbelagda spÄr riktar testet urinen till de omrÄden dÀr indikatorerna finns, vilket analyserar det och ger ett svar pÄ nolltid.

Och om testerna pÄ uttorkning har gett nÀstan 100% framgÄng, riskerar de som Àr relaterade till bakterieinfektioner tyvÀrr att ogiltigförklaras av överdriven exponering för luft, och detta Àr just det största problemet som hela teamet arbetar med.

Systemet Àr sÄ enkelt, billigt och absolut icke-invasivt att det kan vara perfekt för att minska spÀdbarnsdödlighet i utvecklingsomrÄden. Dessutom kan det, om sÄ önskas, ocksÄ anpassas för att arbeta hos vuxna för att göra livet pÄ sjukhus Ànnu sÀkrare. pÄ sjukhus och vÄrdhem.