Blu Screen Of Death skrevs av Steve Ballmer

Blu Screen Of Death skrevs av Steve Ballmer

dÀr blÄskÀrm av Windows, terror för alla hemoperatörsanvÀndare Microsoft, har hittills medföljt alla pÄ varandra följande versioner, om Àn nÄgot Àndrat utseendet. Men hur kom det ursprungliga meddelandet till? Det var ingen ringare Àn skrev det Steve Ballmer, en partner till Bill Gates och tidigare VD för Microsoft.

LÄS OCH: MSN Messenger stĂ€nger sina dörrar efter 15 Ă„rs historia

Att berÀtta historien Àr Raymond Chen, utvecklare av Microsoft, i sin blogg, som tar tillbaka minnet till dagarna av Windows 3.1 och beskriver besvikelsen för Ballmer, dÄ chef för systemdivisionen, nÀr han sÄg meddelandet som borde ha blinkat pÄ skÀrmen i hÀndelse av ett blockerat program.

Utvecklingsteamet svarade pÄ kritiken utmanande Ballmer för att göra bÀttre, och han höll inte tillbaka: nÄgra dagar senare var meddelandet avsett att uppröra generationer av anvÀndare redo att integreras i operativsystemet.

De hÀndelser som berÀttas av Chen gÄr nu tillbaka till För 22 Är sedan, och Àven meddelandet i de olika interaktionerna uppdaterades genom att lÀgga till detaljer om problemet som uppstod och i Windows 8 till och med en glad gubbe att uttrycka sorg. Det som dock inte har förÀndrats Àr förmodligen förbittring av anvÀndare som ser att deras arbete avbryts, men som Ätminstone frÄn och med idag vet vem de ska skylla pÄ orden framför dem.

GATA: GrÀnsen