BMW och Baidu samarbetar för att skapa en bil som kör sig själv

BMW och Baidu samarbetar för att skapa en bil som kör sig själv

Speciellt efter de senaste öppningarna av olika länder inför införandet av bilar med automatiserad körning (särskilt Kalifornien och England) var det uppenbart att tro att en Google, Under en längre tid engagerad i denna utvecklingssektor skulle andra friare ha gått med.

BMW, det har faktiskt nyligen meddelat ett partnerskap med den kinesiska jätten Baidu att börja testa självkörande bilar i Peking och Shanghai.

L√ĄS OCH: F√∂rb√§ttringarna av Google Car som driver sig sj√§lv

Enligt ett uttalande från den tyska tillverkaren har högautomatiserade bilar redan rest tusentals kilometer Tyskland, men projektet kommer nu att utvidgas till att omfatta stora (och livliga) städer i Kina.

DE Kinesiska stadscentraNär de fortsätter att expandera presenterar de ingenjörer betydande utmaningar, såsom motorvägar på flera nivåer, vilket gör dem perfekta för att testa automatiska körsystem.

Varför dock sökandet efter en partner, och valet av Baidu som följeslagare i denna utmaning? Motivationen ligger i poolen av tjänster som sökmotorn erbjuder: precis som Google i västvärlden erbjuder Baidu faktiskt också en detaljerad tjänst av Kartor hög upplösning, vilket gör att BMW-designade bilar kan känna till vägarna och vägarna.

Utmaningen för smarta bilar det är därför i full gång, även om det spelas i fält som ligger på olika kontinenter. Vem som kommer att vara den första som når ett tillförlitligt resultat är fortfarande något vi inte kan veta.

GATA: Reuters