Bose stÀmmer med Beats-ljud för att skydda dess brusreduceringsteknik

Bose stÀmmer med Beats-ljud för att skydda dess brusreduceringsteknik

Det kommer att vara luften som drar in i huset Äpple, nu anvĂ€nds för oĂ€ndlig patent stĂ€mningar mot Samsung och andra kollegor, men efter det senaste tillkĂ€nnagivandet av förvĂ€rvet av Cupertino-jĂ€tten ocksĂ„ Beats Audio verkar ha vissa juridiska svĂ„righeter: Bose, den berömda amerikanska tillverkaren av ljudenheter, har faktiskt stĂ€mt för brott mot nĂ„gra av dess patent.

LÄS OCH: Vad Apple verkligen köper med Beats Audio-förvĂ€rvet

Tekniken i centrum för diskussionen Ă€r brusreducering nyligen inkluderade i de senaste Beats Audio-produkterna, Beats Studio och Beats Studio trĂ„dlösa hörlurar: med hjĂ€lp av mikrofoner som analyserar det omgivande ljud som finns runt lyssnaren, gör det möjligt att skapa en falsk “tystnad” som gynnar att lyssna pĂ„ musik .

Denna möjlighet, pÄpekar det dokument som Bose slÀppte, har lÀnge funnits i företagets hörlurar och Àr nu en VÀsentlig del företagets verksamhet. Dokumentet sammanfattar sedan lÀngden Bose historiasom lyfter fram de viktiga investeringar och den lÄnga Forskning utförs just inom bullerreducering och dejting av mÄnga av de viktigaste innovationerna redan 1978.

Hittills hade de tvÄ företagen lyckats samexistera i avancerade ljudprodukter, troligen ocksÄ pÄ grund av den ökade efterfrÄgan inom denna sektor, men dessa juridiska sammandrabbningar (och relaterade önskemÄl om ersÀttning) verkligen leder till en skÀrpning av relationerna mellan företag. Vi förvÀntar oss dÀrför rörelser och förÀndringar, som kanske ocksÄ kan fÄ Äterverkningar pÄ vissa marknadsval, Àven med tanke pÄ övergÄngsstÀllningen för Beats Audio, som fortfarande Àr engagerad i förvÀrvet.

Vi kommer att hÄlla dig uppdaterad om TillkÀnnagivanden Àr svar kommer frÄn bÄda sidor.

GATA: GrÀnsen