Brooklyn’s utopia: 5 projekt för ombyggnad av grannskapet (foton)

Brooklyn's utopia: 5 projekt för ombyggnad av grannskapet (foton)

I New York, i nÀrheten av Brooklyn, ett av de stora ombyggnadsprojekten i stadens historia pÄgÄr för nÀrvarande. Atlantic Yards, detta Àr namnet pÄ projektet, inkluderar cirka 6 000 lÀgenheter, tusentals kvadratmeter kontor och kommersiellt utrymme, och det helt nya Barclays Center, till en berÀknad kostnad av cirka 5 miljarder dollar.

LÄS OCH: Roboten som skapar kartor för att hitta cykelvĂ€gar

Liksom alla renoveringsprojekt trÀffades Atlantic Yards ocksÄ motstÄnd av stadsborna och byggandet har gÄtt lÄngsamt sedan de godkÀndes 2006.

Nu utvecklar vissa arkitektföretag nĂ„gra alternativa idĂ©er för att visa hur de skulle förbĂ€ttra projektet om det anförtros dem. I en’utstĂ€llning Fem olika idĂ©er visas för fas tvĂ„ i projektet, den som Ă€nnu inte har börjat. Den nuvarande planeringen omfattar elva bostadshus, men invĂ„narna har klagat över ineffektivt utnyttjande av utrymme av de planerade strukturerna, samt kritiserat deras svĂ„ra integration med de bruna tegelstenar som Ă€r typiska för staden och de nuvarande byggnaderna.

De fem nya förslag istĂ€llet lovar de att “utforska den potentiella utvecklingen av webbplatsen, respektera dess historiska sammanhang, frĂ€mja samspelet mellan offentliga och privata utrymmen och integrera egenskaperna hos stadens gator som omger omrĂ„det”. Var och en av dessa konstruktioner följer de senaste riktlinjerna för projektet, som godkĂ€ndes 2009, och syftar till att visa samhĂ€llet att det finns alternativ, alla lika lönsamma för utvecklare.

I hopp om att den lÄnga italienska traditionen med startade och aldrig fÀrdiga verk inte kommer att antas Àven av andra lÀnder, lÀmnar vi dig med en samling bilder hÀmtade frÄn de olika projekten, medan du i början av artikeln kan se en Ätergivning av det ursprungliga projektet.

GATA: GrÀnsen