Cannae Drive, NASA: s omöjliga mikrovÄgsmotor som fungerar Àven nÀr den inte borde

Cannae Drive, NASA: s omöjliga mikrovÄgsmotor som fungerar Àven nÀr den inte borde

dÀr NASA har en lÄng historia av att experimentera med nya interstellÀra reseteknologier, men hittills har ingen gett sÄ intressanta resultat, sÄ lÀnge de Àr bekrÀftade.

Faktum Àr att forskare förra veckan NASA Eagleworks Laboratories i Houston, Texas lÀmnade in ett papper som hÀvdade att de drevs av en brÀnslefri behÄllare som bara innehöll mikrovÄgor som studsade inuti.

Om resultatet kan replikeras i större skala (och detta Ă€r ett stort “om”), kan detta lilla experiment vara det första steget mot ett blixtsnabbt, lĂ€tt rymdskepp som kan ta ett besĂ€ttning till Mars pĂ„ veckor istĂ€llet för mĂ„nader. och nĂ„r Proxima Centauri pĂ„ “bara” 30 Ă„r.

Det nya systemet ringer Cannae Drive, Àr tanken att studsa mikrovÄgorna frÄn ena sidan av en behÄllare med en speciell form till den andra, vilket kan skapa en skillnad i strÄlningstrycket och dÀrmed orsaka ett tryck mot den bredare delen av behÄllaren.

En liknande teknik, kallad EmDrive, har anvÀnts framgÄngsrikt i liten skala av argentinska och kinesiska forskare.

Och Àven om kraften som genereras av NASA var lÀgre Àn de andra experimenten, ett intervall pÄ 30 till 50 mikronewton, eller inte ens kunde pressa vikten pÄ en iPhone, just det faktum att den genererades utan nÄgon typ av brÀnsle bryter mot kÀrnan i lag om bevarande av rörelse eller ryggraden i all fysik.

Det mest imponerande Ă€r att NASA byggt tvĂ„ moduler Cannae Drive, varav en medvetet skapade för att misslyckas, och istĂ€llet fungerade den. Detta föreslĂ„r enligt forskarna att “det producerar en kraft som inte kan hĂ€nföras till klassiska elektromagnetiska fenomen”, men i teorin kan interagera med kvantvakuumet, det lĂ€gsta energitillstĂ„ndet möjligt, men det finns fortfarande inga bevis som stöder denna avhandling.

Det finns mÄnga anledningar att vara skeptiska till systemet Cannae Drive, dess uppfinnare, Guido Fetta, har bara en examen i kemiteknik och har ett intresse av att hans teknik Àr en vinst för sitt företag, dock det faktum att NASA att ha producerat dessa resultat gör idén vÀrdig för ytterligare experiment.