Civic Type R 2015: Hondas nya sportbil (video)

Civic Type R 2015: Hondas nya sportbil (video)

2015 Honda kommer att presentera ny version av Civic Type R (CTR). Modellen i frĂ„ga Ă€r placerad i sportsegmentet och representerar den japanska biltillverkarens “racing-anda”. TillkĂ€nnagavs 2012 för att slĂ€ppas 2014 skjuts sedan ut till nĂ€sta Ă„r för att anpassa prestanda till marknadstrender.

LÄS OCH: Toyota utvecklar idĂ©er för en “flytande” bil

CRT 2015 blir den första Honda som har en motor med turboladdare monterad som standard; emellertid de reaktivitetsegenskaper som ges av naturlig aspiration, sÀrskilt den patenterade tekniken VTEC, har hÄllits. Resultatet Àr ett fyrcylindrat, 2,0-liters system som kan leverera 280 hk kraft.

Utanför linjerna pÄminner om den klassiska Civic, men med ett avgörande mer aggressivt tillvÀgagÄngssÀtt tack vare det viktiga spoiler, sÀnkt trim och dubbel avgas; för att slutföra allt Led-lampor, tvÄfÀrgade fÀlgar e mÄlade bromsok. Det finns inga uppgifter om priset eller exakt datum för lanseringen pÄ marknaden, sÄ allt som ÄterstÄr Àr att vÀnta pÄ ytterligare detaljer, kanske studerar de förhandsgranskningsvideon som Honda slÀppte pÄ djupet.

Gata