Code.org lanserar ett utbildningsprogram riktat till barn

Code.org lanserar ett utbildningsprogram riktat till barn

Platsen Code.org Àr en pedagogisk plattform utformad för att lÀra elever i alla Äldrar i principer för programmering. Den senaste nyheten som föreslÄs av den ideella föreningen Àr Kodstudio, det Àr en utvidgning av tjÀnsten riktad till dagisbarn.

MÄlet med detta projekt Àr uppenbarligen inte att lÀra barn ett specifikt programmeringssprÄk, utan att börja mentalt förbereda framtidens programmerare.

LÄS OCH: Barn lĂ€r robotar att spela Angry Birds

GrÀnssnittet liknar det som ses i MIT App Inventor, med en blockstruktur som lÄter dig kombinera kodbitar som grafiskt representeras av bitarna, liknande det som hÀnder nÀr du gör ett pussel.

För att bidra till detta innovativa verktyg, Ätminstone med ansiktet, finns det namn som Mark Zuckerberg Àr Bill Gates som kommer att presentera huvudlektionerna med videor. Barn kommer dock inte att lÀmnas Ät sig sjÀlva framför monitorn; lÀrare kommer att kunna övervaka elevernas framsteg tack vare ett bekvÀmt grÀnssnitt, frÄn vilket man kan ingripa Àven i realtid.

De projekt som genomförs, tack vare speciellt genererade sĂ€kra lĂ€nkar, kan vara delas med familjen eller via sociala nĂ€tverk. IdĂ©n att introducera programmering för barn frĂ„n dagis kan lĂ„ta riktigt konstigt, men tiderna förĂ€ndras och om en gĂ„ng vĂ€rlden var “enklare” för kommande generationer kanske papper och markörer inte lĂ€ngre rĂ€cker.

Gata