Cortana gissar förutsÀgelserna av VM-matcherna

Cortana gissar förutsÀgelserna av VM-matcherna

Kommer du ihÄg BlÀckfisk Paul vem gissade resultatet av VM 2010? Fyra Är senare har saker och ting blivit avgjort mer teknologiska, och förutsÀgelserna anförtrotts en virtuell assistent: Cortana.

Microsoft har faktiskt lagt till den hÀr funktionen till Cortana bara förra veckan, och har redan trÀffat fyra förutsÀgelser, förutsÀgande segrar Brasilien, Colombia, Holland och Costa Rica.

Andra Cortana Frankrike och Tyskland kommer ocksÄ att gÄ vidare till kvartfinalen, och för att vara Àrlig Àr det inte första gÄngen Microsofts virtuella assistent anvÀnds för att göra förutsÀgelser, eftersom det har anvÀnts i talangshower som The Voice, Dancing with the stars och Amerikansk idol.

FörutsÀgelsemodellen för Microosft den Àr inte slumpmÀssig, men baseras pÄ data som procentandelen vinster, oavgjorda och förluster, vÀdret och andra mer eller mindre uppenbara faktorer. Medan företaget Àr stolt över resultaten finns det verkligen en förutsÀgelse pÄ vilken Microsoft hoppas du har fel, vad ger Belgien en vinnare pÄ USA i matchen som kommer att Àga rum denna vecka.