Cykeln som inte kan stulas (foton och videor)

Cykeln som inte kan stulas (foton och videor)

SÀrskilt om du bor i en storstad har du antagligen varit tvungen att drabbas av ilska minst en gÄng i ditt liv stöld av din cykel. HÀnglÄs och kedjor, som ofta anvÀnds för att försöka undvika denna typ av olÀgenheter, visar sig ofta vara ett otillrÀckligt skydd mot tjuvar med rÀtt verktyg.

LÄS OCH: Cykeln som kan rĂ€dda dig frĂ„n en apokalyps

Nu har emellertid tre chilenska ingenjörsstudenter, Juan JosĂ© Monsalve, AndrĂ©s Roi och CristĂłbal Cabello, utvecklat en lösning alternativ: en cykel vars lĂ„s … Ă€r sjĂ€lva cykeln!

Yerka-projektet, det hÀr Àr kodnamnet pÄ den första prototypen som byggts, det Àr faktiskt en cykel med en ram mycket speciellt, dÀr cylindern lÀngst ner kan delas i hÀlften och anvÀndas för att binda mitten till en stolpe eller ett trÀd. För att blockera allt rÀcker det att extrahera sÀtet och dess stödrör, föra det genom hÄlen som erbjuds av de tvÄ bitarna i pipan och ta bort blocket som Àr integrerat i dem.

Hela processen, som visas i videon nedan, tar dig med lite övning ca. 20 sekunderoch tvingar en möjlig tjuv att bryta ramen för att stjÀla cykeln, vilket gör stölden ganska vÀrdelös. TyvÀrr Àr Yerka Project för nÀrvarande bara ett projekt, och vi har inga nyheter om en möjlig framtid marknadsföring, men med tanke pÄ spridningen av denna typ av stöld kan vi inte lÄta bli att hoppas att den kommer fram sÄ snart som möjligt.

GATA: C | Nett