Dart, den minsta bÀrbara laddaren i vÀrlden

Dart, den minsta bÀrbara laddaren i vÀrlden

Pil en liten och mycket bekvÀm bÀrbar laddare frÄn 65W som nu försöker, med stor framgÄng, eftersom det redan har finansierat, Kickstarter, för att bli verklighet, en verklighet för 89 $.

LÄS OCH: Pocket Printer, skrivaren som rör sig pĂ„ arket

Hemligheten med Pil Àr VHF, eller högfrekvent effektomvandling, ett patent pÄ MIT (och faktiskt kommer Dart ut ur MIT), vilket gör att den kan vara fyra gÄnger mindre Àn tÀvlingen och ocksÄ att montera ett USB-uttag för att ladda en smartphone eller surfplatta samtidigt.

De Pil Àr kompatibel med de allra flesta bÀrbara datorer, och uppenbarligen finns det en i-kompatibel version MacBook, som dock kostar dubbelt sÄ mycket som priset, eftersom tillverkare tvingas köpa Apples strömförsörjning för att anpassa sig till ett pris av $ 79 per styck.

För tillfÀllet Pil den finns endast med ett amerikanskt uttag (sÄ för Italien behöver du en adapter) men senare vill distributörerna ocksÄ lÀgga till europeiska uttag och kanske spÀnningarna frÄn 9oo Àr 150W, för att göra det attraktivt Àven för de mest krÀvande bÀrbara datorerna nÀr det gÀller energi.