De bÀsta gratis Photoshop-alternativen

De bÀsta gratis Photoshop-alternativen

Photoshop Ă€r nu en standard, referenspunkten för grafikprogram. För dem som anvĂ€nder det pĂ„ ett amatörsĂ€tt innebĂ€r det dock sĂ€kert ocksĂ„ en betydande kostnad: licenskostnaden börjar frĂ„n 12,29 € per mĂ„nad tack vare ett tillfĂ€lligt erbjudande. Om du inte anvĂ€nder det intensivt finns det dock ocksĂ„ mĂ„nga gratisalternativ med mĂ„nga styrkor: du kommer sĂ€kerligen inte att ha all kraft frĂ„n Photoshop till ditt förfogande, men i vissa fall kan du ocksĂ„ fĂ„ anvĂ€ndarvĂ€nlighet och fĂ„ resultat. mer Ă€n tillfredsstĂ€llande. SĂ„ lĂ„t oss se vad du kan vĂ€nda dig till:

GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) Ă€r förmodligen det mest kĂ€nda av alternativen. Historien om dess utveckling, helt Öppen kĂ€lla, tĂ€cker nĂ€stan 20 Ă„r, under vilka programmet har berikats kraftigt och tĂ€cker praktiskt taget alla de viktigaste funktionerna i Photoshop.

gimp alternativa photoshop

Programmet distribueras gratis för Windows, Linux och OS X och har mycket av sin styrka till den befolkade samhÀllet som har byggt upp det: med nÄgra webbsökningar kan du enkelt hitta guider, plugin och ytterligare verktyg för att slutföra ditt arbete, oavsett om det Àr en fotoredigering eller ett grafiskt projekt som startas frÄn grunden.

Pixlr

Om du inte har mycket kraftfull hÄrdvara eller om du tror att framtiden för datorer ligger i moln och i webbapplikationer, du kan inte lÄta bli att Àlska Pixlr: den hÀr online-redigeraren ger, utan att behöva installera nÄgonting, mÄnga funktioner i grafik som gör att alla som kommer frÄn Adobes programvara kÀnner sig hemma.

pixlr alternativ photoshop

Med Pixlr du kan redigera foton genom att ladda upp dem frÄn din dator eller presentera den Internet, helt enkelt genom att ange webbadressen till bilden: du kommer dÄ att ha den till ditt förfogande nivÄer, filter, effekter och allt du behöver för att uppnÄ ditt syfte.

Paint.NET

Född som en förlÀngning av MÄla, det vÀlkÀnda bildredigeringsprogrammet som distribuerades med Windows-operativsystem, blev Paint.NET sedan berikat med mÄnga andra funktioner och blev favoritredigeraren för mÄnga Windows-anvÀndare.

paint.net alternativa photoshop

Programmet, Àven om det inte Àr packat med funktioner som andra alternativ, kompenserar bristen med en stor enkel anvÀndning och ett mycket trevligt genomskinligt grÀnssnitt: det erbjuder stöd för nivÄer och lite effekter, men det kan berikas av gudar plugin samhÀllet utvecklat och lÀttillgÀngligt. Om du Àr intresserad av att redigera dina bilder i enkelhet och med en lÀttförstÄelig meny kommer du sÀkert att vara nöjd.

PicMonkey

MÄnga har saknat Picnik efter förvÀrvet av Google, som har integrerat dess funktioner i Google+ sociala nÀtverk: för att fylla detta tomrum har utvecklarna Justin Huff och Brian Terry skapat PicMonkey, en online-redaktör som rapporterade tjÀnsten som nu har försvunnit till nytt liv.

picmonkey alternativ photoshop

Denna onlineapplikation lyckas med den svÄra uppgiften att kombinera enkel anvÀndning och en avancerad uppsÀttning funktioner: du kommer att ha en rik uppsÀttning verktyg med förpackade instÀllningar för att kunna Àndra dina foton automatiskt, men för dem som vill arbeta mer manuellt och agera i detalj pÄ bilden Àr det möjligt anpassa mÄnga aspekter av dem för att uppnÄ ett mer mÄlinriktat resultat.

Dessa var nÄgra val i vad som idag Àr a rikt panorama över alternativ. Har du nÄgra favoriter som vi inte har nÀmnt, eller kÀnner du till nÄgra applikationer med speciella funktioner som Àr vÀrda att notera? LÄt oss veta i kommentarerna!

GATA: Gizmodo