De hittade ET-patronerna kommer att sÀljas

De hittade ET-patronerna kommer att sÀljas

För nÄgra veckor sedan var nyheten om upptÀckten av de legendariska osÄlda patronerna i spelet ET förAtari 2600. FöremÄlen i frÄga begravdes i New Mexico-öknen för trettio Är sedan. Tillsammans med de i det frÀmmande spelet fanns det ocksÄ mÄnga andra spelkassetter, till exempel Tusenfoting, Missilkommando Àr Asteroider, för totalt 1333 stycken.

LÄS OCH: De kasserade designerna för ET

Ödet för denna “skatt” kommer att göra nostalgiker och samlare glada: 700 stycken kommer att vĂ€ljas ut och testas för att distribueras till offentliga organ, sĂ„som film- och rymdmuseer, och lĂ€ggas i försĂ€ljning till allmĂ€nheten, komplett med ett Ă€kthetsintyg.

Priser och distributionsmetoder har Ànnu inte definierats, men det ligger sjÀlvklart i kommunförvaltningens intresse att pÄskynda förfarandena. Medan utgrÀvningshÄlen har tÀckts uppskattas det i samma soptipp 700 000 patroner finns fortfarande kvar.

Om försÀljningskampanjen visar sig vara framgÄngsrik, fÄr borgmÀstaren möjlighet att förvandla sin stads deponi till en gruva. I en vÀrld dÀr smartphones byts var sjÀtte mÄnad fÄr tanken att videospel som Àr trettio Är gamla och begravda för sitt misslyckande nu Ätminstone fÄ dig att le. Och skulle du köpa en av dessa historier? LÄt dem veta i kommentarerna.

Gata