De norska vÀpnade styrkorna experimenterar med Oculus Rift

De norska vÀpnade styrkorna experimenterar med Oculus Rift

Det Àr ingen ny historia, inom teknikomrÄdet, att innovationer som ursprungligen studerades inom militÀromrÄdet hittar vÀgen till helt andra omrÄden (tÀnk till exempel pÄ ARPANET, stamfader till internet): ibland hÀnder det motsatta, och detta Àr fallet medNorsk armé, som började experimentera med möjliga anvÀndningar av Oculus Rift pÄ krigsfÀltet.

LÄS OCH: Oculus VR tĂ€nker pĂ„ ett virtuellt onlinespel för en miljard mĂ€nniskor

Oculus Rift Àr en enhet för förstÀrkt verklighet som kommer frÄn ett projekt pÄ Kickstarter: det Àr i huvudsak en skÀrm som ska bÀras i ansiktet, med rörelsesensorer som lÄter dig simulera en dynamisk virtuell miljö runt anvÀndaren.

De norska vÀpnade styrkorna, assisterade av företaget Gör utsikt av Hamar, experimenterar med hur den hÀr enheten kan hjÀlpa tankförare: via ett kamerasystem vidfordons exteriörFaktum Àr att Oculus Rift kan ge föraren en 360-graders utsikt över den omgivande miljön, Àven med alla luckor stÀngda.

Utöver detta gĂ„r planen Ă€nnu lĂ€ngre: Oculus Rift Ă€r ett projekt födt med vĂ€rlden av Videospel, och detta mĂ„ste ha fĂ„tt Daniel Mestervik, utvecklingschef, att tĂ€nka: ”Spelarna pĂ„ SlagfĂ€lt“, Sade han,” de har en mycket mer fullstĂ€ndig bild Ă€n vad du kan fĂ„ i ett riktigt fordon. Med vĂ„r programvara blir det dock möjligt att lĂ€gga till information och grafik som videospel har vant oss: kartor, geografiska landmĂ€rken, lutning och hastighet ”.

Ostridigt den förstÀrkt verklighet av denna typ skulle ge dessa och mÄnga andra fördelar, och Ola Petter Odden, projektledare vid Combat Lab, Àr ocksÄ optimistisk om framtida utveckling: trots vissa nuvarande luckor som skÀrmupplösning, inte tillrÀckligt för att se bra pÄ avstÄnd, lita pÄ att systemet kommer att göra det tas i bruk inom fem Är (tre för utveckling och tvÄ för testning och certifiering), en extremt kort tid för militÀra innovationer.

Optimism Àven betrÀffande det senaste förvÀrvet av Oculus VR Facebook: Odden sÀger faktiskt att han Àr övertygad om att detta kommer att ge mer pengar för att möjliggöra förbÀttringar av systemet i tider som inte Àr tillgÀngliga för ett litet företag.

GATA: Tujobs