De smarta skorna som visar riktningen att följa

De smarta skorna som visar riktningen att följa

Med spridningen av bÀrbara smarta enheter, och sÀrskilt bÀrbara enheter, har mÄnga aspekter av vÄrt liv förenklats: en svÄrighet som till en tid inte lÀngre har varit ett problem, till exempel, Àr att kÀnna till rÀtt vÀg för den destination vi behöver nÄ. TyvÀrr, dock anvÀnder navigatörer, mobiltelefoner, smart klocka eller till och med jag Google GlassÀr risken att förbli fokuserad pÄ informationsskÀrmen och dÀrmed förlora all skönhet pÄ resan.

LÄS OCH: En smart tröja baserad pĂ„ Arduino som kĂ€nner igen rörelser

Ducere Tech, ett indiskt företag med fokus pÄ bÀrbara tekniker, har dÀrför beslutat att Äteruppliva en gammal anvÀndning :. Bokstavligen. Han tillkÀnnagav faktiskt skapandet av Lechal, eller ett par smarta skor kan genom en vibration indikera riktningen att ta nÀra en korsning.

Lechal, utnyttjar anslutningen via BlÄtand till din mobiltelefon kommer de att kunna erbjuda dig mÄnga andra möjligheter: du kan spÄra din fysiska aktivitet genom att rÀkna dina steg, deras takt och avstÄndet som du tÀcker i dina trÀningspass, vilket ger extremt exakt information till din favoritsportapplikation.

De lansera av de första smarta skorna förvÀntas i september och frÄn den officiella webbplatsen Àr det redan möjligt att registrera sig för en förbestÀllning, Àven om du inte har information om pris den slutliga. Vad som Àr kÀnt Àr dock att de kommer att vara nÀrvarande tvÄ versioner: en skapad som en fristÄende sko eller en i form av en innersula, för att passa in i dina favoritskor.

GATA: Engadget