Deka Arm System, den bioniska armen som styrs med tanke (video)

Deka Arm System, den bioniska armen som styrs med tanke (video)

Dean Kamen, mannen som uppfann Segway har nyligen visat sin nÀsta uppfinning, nÄgot mycket mer anvÀndbart Àn det berömda sÀttet att flytta staden pÄ tvÄ hjul: en bionisk arm som heter Deka Arm System.

LÄS OCH: Indisk politiker anvĂ€nder ett hologram för sina tal (video)

De Deka Arm System det Àr ett mycket intressant projekt som kombinerar design, teknik och teknik i en arm som verkar mycket avancerad jÀmfört med vad vi hittills har sett.

Funktionen baseras pÄ elektromyogram (EMG), elektroder som lÀser signalerna som skickas frÄn musklerna och trÄdlösa sensorer placerade pÄ patientens fötter. Alla dessa signaler analyseras sedan och översÀtts till komplexa rörelser som garanterar större kontroll Àn de modeller som hittills sett.

Deka bionic-armen Ă€r batteridriven, vĂ€ger ungefĂ€r densamma som en normal arm och kallas för nĂ€rvarande “Luke” för att hedra den hand som Luke Skywalker förlorat i Star Wars.

Projektet, som finansieras av DARPA, testades pÄ 36 patienter och fick nyligen certifiering frÄn Food and Drug Administration, tack vare att 90% av patienterna lyckades göra saker med Deka som de inte hade rÄd med andra proteser, som att anvÀnda nycklar och lÄs, laga mat, mata, anvÀnda blixtlÄs och kamma hÄret.

Projektet har utvecklats i Ätta Är, och Àven om pris och framtida tillgÀnglighet inte har angivits just nu, öppnar FDA-godkÀnnandet definitivt dörren till en annan framtid för proteser.