DeLorean, Microsofts molntjänst för onlinespel som förutspår dina drag

DeLorean, Microsofts molntjänst för onlinespel som förutspår dina drag

M√•nga dr√∂mmer om en “Netflix f√∂r spelare, ‚ÄĚen str√∂mmande speltj√§nst som utnyttjar kraften i molntj√§nster – vad den lovade att g√∂ra Direkts√§nt och vad det lovar att g√∂ra Sony med Gaikai, tj√§nsten k√∂pte tid och d√∂ptes om till Playstation Now.

Molnspel har utan tvekan fördelar jämfört med nuvarande situation: du kan spela på vilken enhet som helst och du är helt kopplad från behovet av att förbättra din hårdvara år efter år, du kan också spela omedelbart och utan att behöva vänta på nedladdningen av en 20 GB fil eller saken till butiken.

Naturligtvis måste nätverksinfrastrukturerna förbättras, särskilt för Italien, men det är en annan sak.

Hittills har Microsoft inte varit lika intresserad som Sony i konceptet Cloud Gaming, förutom att använda tjänster på Xbox One som minskar arbetsbelastningen för konsolen, med anslutningen för bättre artificiell intelligens och vissa delar av spelens fysikmotor, men företaget verkar nu redo för nästa steg.

Faktum √§r att Microsoft Research ig√•r publicerade ett dokument som visar att f√∂retaget f√∂rs√∂ker anv√§nda sin erfarenhet i molnet f√∂r att skapa en plattform till√§gnad videospel. Hans namn skulle vara DeLorean och lovar utopin att kunna spela utan n√•gon f√∂rdr√∂jning, trots alla m√∂jliga “flaskhalsar” i nuvarande n√§tverk, tack vare Azure-servrar.

Enligt dokumentet kunde testarna inte berätta om de spelade från Cloud eller ett lokalt system, trots 250 millisekunders latens av DeLorean, en fördröjning som gör att de flesta titlarna inte kan spelas upp i något system.

Men hur gjorde hon det Microsoft? Nyckeln till allt √§r begreppet “spekulation”. Videospel kan inte str√∂mma med n√•gon buffert, som en YouTube-video, f√∂r vad som h√§nder p√• sk√§rmen beror p√• spelarens handlingar. Om jag flyttar √•t v√§nster och min karakt√§r g√∂r n√•got annat √§r det inte bra. DeLorean ist√§llet ber√§knar det ditt n√§sta drag baserat p√• vad det har l√§rt sig av att titta p√• miljontals spel och visar dig omedelbart det mest troliga alternativet.

Problemet med denna innovativa lösning är att den kräver en bestämd anslutning, eftersom den önskade bandbredden kan vara fyra gånger högre än nuvarande system. Det betyder att för närvarande bara ägare av de bästa kabelanslutningarna kan spela det, men om och när detta system sprids kan vem som helst spela bra oavsett avståndet från servrarna.