Den flygande cykeln kan bli din 2017 (video)

Den flygande cykeln kan bli din 2017 (video)

Om idén om den flygande skateboard som Marty McFly anvÀnde i Back to the Future alltid har varit lite smal för dig, Àr det dags att börja spara: det kan snart vara tillgÀngligt för köp Aero-X, den flygcykel producerad av Aerofex.

LÄS OCH: Deflektorskölden frĂ„n Star Wars kan existera i verkligheten

Företaget hade redan meddelat projektet i 2012, men dÄ hade vattnet lugnat sig, och frÄnvaron av nya nyheter hade antytt att nÄgot hade gÄtt fel under tillverkningen. Nu uppmÀrksammar Aerofex sig igen genom att publicera pris Àr produktionstider: du kan ha flygcykeln 2017, för en blygsam summa pÄ $ 85.000.

”Det finns inga vĂ€gar dit du ska”, skriver företaget som Ă„terkallar Back to the Future igen, “Det Ă€r dĂ€rför du behöver Aero-X, ett fordon som gör lĂ„gflygande realistiskt och tillgĂ€ngligt för alla. Flyger upp till tre meter höga, med en hastighet av 70 kilometer i timmen, Ă€r Aero-X olikt nĂ„got annat fordon som nĂ„gonsin sett. “

hoverbike2

Aerofex har redan haft betydande svÄrigheter i fordonets konstruktion, sÄsom utveckling av ett system för praktisk körning, mÄtt pÄ sÀkerhet för kontroll av blÄsiga situationer och höjd, vilket gjorde det möjligt att undvika problem med American Federal Aviation Administration, som förutser behovet av en sÀrskilt körkort för att köra fordon som flyger över fyra meter över marken.

För nÀrvarande Àr Aero-X beredd att bÀra upp till tvÄ personer, för en maximal total belastning pÄ 140 kg, och kan resa i ungefÀr en timme och en fjÀrdedel med en tank pÄ bensin: lite för att helt ersÀtta ditt dagliga transportmedel, Àven med tanke pÄ att utrymmet Àr mer eller mindre för en liten bil, men det mÄste erkÀnnas att vÀldigt fÄ bilar kan generera den överraskningseffekt som du skulle orsaka genom att gÄ till jobbet med ett flygande fordon.

Som bevis pÄ denna spektakulÀritet lÀmnar vi dig videon av den första fungerande prototypen. Skulle du vara villig att spendera 85 000 dollar pÄ detta futuristiska fordon?