Den första civila rymdhamnen skulle kunna öppnas 2018

Den första civila rymdhamnen skulle kunna öppnas 2018

dÀr Storbritannien han planerar att öppna sin egen första rymdhamnen, frÄn vilken flygningar ska startas rymdturism och inte bara. Brittiska vetenskapsministern David Willetts sa i en intervju med Guardian att den lagstiftningsram som behövs för att sÀkert starta rymdfarkoster har definierats tillsammans med en lista över möjliga lÀmpliga för konstruktion.

LÄS OCH: VĂ€rldens första kommersiella rymdhamn Ă€r en liten stad i New Mexico

Det finns för nÀrvarande Ätta platser som övervÀgs, inklusive Bristol, Norfolk (norra Skottland) och de yttre Hebriderna, men det finns fortfarande inget slutgiltigt beslut. Rymdhamnen kommer att anvÀndas för bÄde bemannade uppdrag och för lanseringen av satelliter och sonder. Bland de möjliga kunderna pratar vi om Virgin Galactic och XCOR Aerospace.

Öppningen av rymdhamnen Ă€r planerad till 2018 och Ă€ven om projektet fortfarande Ă€r i början, kommer ökningen av statliga medel till rymdsektorn, frĂ„n 11 miljarder pund till 40 miljarder pund fram till 2030, att möjliggöra det futuristiska struktur i spela in tider.

Virgin Galactics första kommersiella rymdflygningar planeras senare i Är frÄn rymdhamnen i New Mexico, men Storbritannien verkar inte heller vilja missa rymdloppsflygningen och erbjuder infrastruktur, som fungerar som en sprÄngbrÀda för sjösÀttning, över havet.

Uppenbarligen Àr intressena helt kommersiella, eftersom för alla medborgare som Àr intresserade av en rundtur i rymden kommer det inte att vara ett problem att flytta nÄgra tusen kilometer pÄ jorden för att lÀmna den ena eller den andra hamnen.

Gata