Den hemliga poolen i Mojaveöknen

Den hemliga poolen i Mojaveöknen

I värmen finns det inget bättre än en trevlig pool för att kyla av dina idéer, men inte alla har råd med en. Tja, vet att det finns en pool som är gratis och tillgänglig för alla, för alla som kan hitta den, eftersom den ligger inom de 25 000 kvadratkilometerna som är en del av öknen i Mojave, i södra Kalifornien.

Mer √§n en pool st√•r vi inf√∂r en konstinstallation, Social pool det √§r faktiskt ett verk av Alfredo Barsuglia, en minimalistisk konstn√§r som skapade poolen som ett objekt i kontrast till √∂knen som omger den. Som d√•, med tanke p√• dimensionerna, som f√•r det att se mer ut som ett badkar, √§r mitten av arbetet mer √§n installationen i och f√∂r sig √§r resan, begreppet “anstr√§ngning som m√§nniskor g√∂r f√∂r att f√• en lyxartikel “.

För att komma till poolen kan du få GPS-koordinaterna tillsammans med nyckeln genom att besöka MAK Center for Art and Architecture i West Hollywood, men du kan inte ringa först för att ta reda på om nyckeln finns eller reservera den. När det gäller destinationen verkar det som att det tar flera timmar att köra från Los Angeles och en trevlig promenad i öknen.

thumbnail_2_2aa6cf7_v1

De lyckliga som lyckas kommer att hitta en Social pool rengöras och uppdateras av ett system som drivs av solpaneler. Det enda som besökarna ombeds att bära med sig en liter vatten för att fylla på efter den oundvikliga avdunstningen som inträffar när poolen avslöjas (det räknar inte med det vatten du bättre tar med dig för att överleva) .

I teorin bör de som lyckas komma till poolen inte avslöja sin plats, men ingen kan garantera att detta faktiskt är fallet, precis som det inte är möjligt att vara säker på att någon inte kommer att kunna lossa låset och öppna poolen utan att behöva besöka museet, alla sannolikhet att de i viss mening fortfarande är en del av den konstnärliga idén i arbetet.

Social pool öppnade förra veckan, och vi vet inte om någon redan har försökt prestationen, men vi gillar att tro att just nu en amerikaner njuter av det mitt i ingenstans.